Arreglen la nau lateral de l'Asil Gomis, que s'estava començant a ensorrar

L'Ajuntament d'Agullana vol impulsar un procés participatiu per decidir quins usos dona a l'espai en un futur, però ja avança que no és una ampliació del centre de dia

per Redacció

Agullana, Política, Patrimoni

La nau lateral és l'única part de l'immoble desocupada
La nau lateral és l'única part de l'immoble desocupada | Infojonquera

L'Ajuntament d'Agullana ha aprofitat una subvenció de la Diputació de Girona per consolidar la nau lateral de l'antic Asil Gomis, que actualment funciona com a Centre de Serveis per a la Gent Gran. L'objectiu de les obres és arranjar tot l'espai, incloent-hi les finestres i el terra. Perquè tal com explica l'alcaldessa del municipi, Marina Gutés, "les parets s'estaven obrint i el terra s'estava ensorrant".

La mateixa Gutés deixa clar que els treballs no comportaran una ampliació del centre de dia. De fet, actualment encara no hi ha un projecte definitiu. L'objectiu de l'Ajuntament és celebrar un procés participatiu al llarg d'aquest 2019 (el primer que es farà al poble) perquè siguin els veïns els qui decideixin quins usos es donen al nou equipament.

 

Asil reformat

L'Asil Gomis es va construir a principis del segle XX, i la nau lateral que s'està arranjant és l'únic espai de l'edifici que encara estava buit. I és que la resta de l'immoble es va reinaugurar ara fa vuit anys després d'haver estat quatre dècades tancat. Ara funciona com a centre de dia per a la gent gran o amb alguna discapacitat d'Agullana, i també de tota la contrada. Gestionat per l'entitat Sumar, té un total de 24 places i ofereix tant estades diürnes per als usuaris freqüents com serveis addicionals per a altres veïns que se'n vulguin beneficiar.

Més concretament, el centre disposa d'un espai de recepció i despatxos; una sala d'estar i activitats de lleure de 1200 m2 oberta cap a una terrassa orientada a llevant i acompanyada d'una sala interior de descans i repòs; una sala de rehabilitació amb dos banys geriàtrics i tres saletes o despatxos d'atenció personalitzada aptes per a infermeria, medicina, podologia i perruqeria; una sala-menjador de 50 m2 que inclou un office adaptat per a servei de càtering; serveis annexos amb bugaderia i magatzem net, vestidor de personal i lavabos adaptats, i un magatzem general amb accés independent des de l'exterior. 

La nau lateral és l'única part de l'immoble desocupada
La part central de l'edifici funciona com a centre de dia per a la gent gran

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article