L'INS La Jonquera posa en marxa una nova edició del projecte I-Música

Amb l'objectiu d'impulsar l'educació musical, el programa permet als alumnes de 1r i 2n d'ESO aprendre a tocar un instrument en horari escolar

per Redacció

Vida social, Cultura

Els alumnes de 2n continuaran practicant amb els instruments de corda que van aprendre a tocar el curs passat
Els alumnes de 2n continuaran practicant amb els instruments de corda que van aprendre a tocar el curs passat | Ajuntament de la Jonquera

Els alumnes de 1r i 2n d'ESO de l'Institut de la Jonquera van començar el passat 11 de gener el projecte I-Música. Es tracta d'un programa conjunt del centre escolar i l'Escola de Música que vol donar als joves l'oportunitat d’aprendre a tocar un instrument al llarg del curs acadèmic i en horari escolar. Enguany, els alumnes de primer aprendran a tocar un instrument de vent com la flauta travessera, el clarinet i el saxòfon; mentre que els de segon continuaran practicant amb els instruments de corda que van començar a tocar el curs passat (violins i violoncels).

La iniciativa compta amb el suport econòmic de l'Ajuntament, que en el pressupost d’enguany ha previst una partida econòmica de 10.200 euros per al projecte. En paraules de l’alcaldessa del municipi, Sònia Martínez, l'I-Música és un projecte “necessari” que s’emmarca en el “compromís de l’Ajuntament amb l’educació inclusiva i equitativa dels més joves”.

 

Quart any de projecte

I-Música va néixer el 2015, quan l’Institut de la Jonquera va acordar amb l’Escola Municipal de Música crear un projecte educatiu i pedagògic amb la finalitat d’acostar la música als alumnes de primer i segon d’ESO, per fomentar així l’habilitat i la pràctica musical. D’aquesta manera, els professors de l’Escola de Música i el professorat de música de l’Institut organitzen i porten a terme activitats d’educació musical, en horari lectiu i al mateix institut. La durada del projecte és de dos anys per promoció, de manera que l’alumnat de 1r d’ESO continua l’aprenentatge de l’instrument durant el segon curs.

Els alumnes de primer aprendran a tocar un instrument de vent

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article