Instal·len 23 càmeres de videovigilància noves per controlar els carrers de la Jonquera

Els aparells s'han concentrat en una dotzena de punts del centre de la vila i complementen els set que ja hi havia a l'N-II i el Pertús

per ACN, Redacció

Política, Successos, El Portús

Un dels punts escollits és la plaça Arias Comellas, en ple carrer Major
Un dels punts escollits és la plaça Arias Comellas, en ple carrer Major | Ajuntament de la Jonquera

L’Ajuntament de la Jonquera ha instal·lat 23 càmeres de videovigilància noves per controlar una dotzena de punts del centre de la vila. Més concretament, els aparells s'han muntat als carrers Andalusia, Francesc Macià, Llobregat, Carles Bosch de la Trinxeria, Major, Miquel Martí i Pol, a la plaça Àrias Comellas i a la zona esportiva. Tots incorporen sistemes de circuït tancat de televisió que, a banda de captar les matrícules dels cotxes que circulen pel municipi, també facilitaran les tasques de vigilància als agents dels diversos cossos de seguretat.

Els treballs, executats per l'empresa Alphanet, han costat 120.000 euros, i també inclouen l'ampliació del centre de control que hi ha a les dependències policials. La previsió és que els dispositiu puguin començar a emetre en les properes setmanes, quan s'acabi la instal·lació de la fibra òptica que ha d'enviar les imatges amb més qualitat. 

L'alcaldessa, Sònia Martínez, ha explicat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que l'objectiu de la mesura, anunciada fa temps, és lluitar contra la sensació d'inseguretat i dissuadir els possibles malfactors de conductes delictives. I per aconseguir-ho, el Consistori vol tenir coberts tots els punts d'entrada i sortida de la població, així com les zones més conflictives.

Aquestes noves càmeres se sumen a les que quatre que ja hi havia a l'N-II, i a les tres del Pertús. A més, Martínez també ha anunciat que, a partir d'ara, l'Ajuntament inclourà la instal·lació de càmeres de vigilància en totes les obres d'urbanització que licitin. La primera actuació d'aquest tipus es farà al parc d'en Lloveras. 

Una altra càmera s'ha col·locat a la plaça de l'Ajuntament

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article