Els joves participants a l'Okup'Alt tornaran a fer pràctiques a la Jonquera, Agullana i Cantallops

El programa forma joves d'entre 16 i 24 anys en diversos oficis, i a la contrada hi faran diverses tasques forestals

per Redacció

Agullana, Cantallops, Vida social, Mediambient

Presentació del programa 2019
Presentació del programa 2019 | CCAE

L'Àrea de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha posat en marxa la novena edició del projecte Okup’Alt, que vol oferir formació gratuïta en diversos oficis a joves d'entre 16 i 24 anys que no estudien ni treballen. I com en edicions anteriors, al llarg del programa els participants faran algunes de les seves pràctiques a la Jonquera, Agullana i Cantallops.

En aquesta edició, s'han seleccionat 35 joves d'entre un centenar d'inscrits que fins el 12 d'abril es formaran i faran diverses tasques relacionades amb els oficis de forestal i jardiner (treballs forestals i de jardineria en diferents espais públics), manteniment i pintura (pintura, lampisteria i altres pràctiques amb l'objectiu d'arranjar equipaments municipals i comarcals) i perruqueria (pràctica i treball de diferents tècniques de perruqueria, d'estètica i d'imatge). El grup que farà pràctiques a la Jonquera, Agullana i Cantallops és el de forestals.

Com cada any, el projecte té el suport de tots els tècnics de joventut compartits del territori (que faran el seguiment als joves), i de professionals de diferents sectors econòmics que formaran els participants. Els joves s'hauran de comprometre a complir les condicions que proposa el projecte i a canvi rebran formació gratuïta amb el corresponent certificat acreditatiu. A més, a través de l'Okup'Alt també es treballaran tècniques per estar preparat a l'hora de trobar feina (elaboració de currículums, cartes de presentació i preparació d'entrevistes, entre altres). I paral·lelament es faran visites i entrevistes a empreses col·laboradores de la comarca.

 

Els participants de l'any passat van fer tasques de manteniment al Casal de l'Avi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article