Presenten 'Vermell. La sangre de la vida' al MUME

L'acte va comptar amb la participació de l'autor, Ariel Germán Vila

per Redacció

Cultura, Història

Miquel Serrano va presentar l'acte
Miquel Serrano va presentar l'acte | Falgues Fotografia

Vermell. La sangre de la vida és la història de dolor i impunitat d'una família anarquista i de tantes altres víctimes del cop d'estat de 1936 i de les represàlies del bàndol "victoriós" de la Guerra Civil. És la memòria biogràfica transgeneracional d'un grup de persones que van travessar l'Atlàntic per escapar de l'horror i deixar-lo enrere sense més ("¿Sense més?"), en un viatge d'impensats retorns. Secrets guardats per generacions, sensacions transferides inconscientment i sorolls atàvics que remeten a altres temps, olors i sons, són desvetllats en un lloc inesperat per en Pau, un descendent argentí d'aquells exiliats.

L'obertura d'un bagul dels records dóna llum a la seva pròpia existència i a la dels protagonistes d'aquesta saga. Històries entre dues ribes, que de tan lluny s'uneixen; entre els ascendents i els descendents que pugnen per construir un futur per una vida digna de ser viscuda. La seva lectura reflecteix l'esperit de les diferències binàries que van existir durant la República i que encara persisteixen perquè no s'han saldat amb memòria, veritat i justícia. Convida el lector a reflexionar en el nostra actualitat global per tal de recuperar aquell projecte de país i de món avortat per la força. Aquella República que va lluitar per respectar les diferències identitàries de les nacions; l'accés a l'educació, la sanitat, la terra, l'habitatge i l'ocupació amb salaris justos i l'eliminació dels privilegis de la noblesa i el clergat; qüestions totes que segueixen pendents.

El llibre, obra d'Ariel Germán Vila, es va presentar dissabte al Museu Memorial de l'exili (MUME). L'acte el va presentar l'historiador Miquel Serrano, i a més de l'autor, va comptar amb la participació de la cantant Marisa Gerardí, que va cantar acompanyada del guitarrista Fletcher Anderson.

Ariel Germán Vila (Córdoba, Argentina, 1973) és historiador, músic i docent amb arrels familiars a Catalunya. Es va llicenciar en Història a la UB (Universitat de Barcelona) i ha treballat com a historiador, antropòleg, músic i docent d'educació musical entre Argentina, Alemanya i Catalunya.

Miquel Serrano va presentar l'acte
Miquel Serrano va presentar l'acte
Miquel Serrano va presentar l'acte
Miquel Serrano va presentar l'acte
Miquel Serrano va presentar l'acte
Miquel Serrano va presentar l'acte
Miquel Serrano va presentar l'acte

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article