El Comitè de seguiment del túnel del Pertús té previst enllestir la millora del Pla de Seguretat Binacional aquest any

Representants de banda i banda de la frontera es van reunir la setmana passada i van posar la infraestructura com a exemple de col·laboració transfronterera i d'innovació permanent

per Redacció

Política, El Portús

Autoritats i professionals de banda i banda de la frontera, treballant conjuntament
Autoritats i professionals de banda i banda de la frontera, treballant conjuntament | Infojonquera

El Comitè de seguiment del túnel transfronterer del Pertús es va reunir la setmana passada i va acordar continuar avançant en la revisió i millora el Pla de Seguretat Binacional, que estarà enllestit aquest mateix any. Tenint això en compte, van posar el tram transfronterer -que a part del túnel inclou tota la Secció Internacional de la via, que va de Llers fins a Le Soler- com a exemple de col·laboració transfronterera i d'innovació permanent en termes de seguretat.

Les delegacions catalana, espanyola i francesa van compartir informació sobre els avanços de la revisió del pla, que és un document que es va millorant constantment i que es nodreix de les aportacions de professionals experts en emergències de banda i banda de la frontera. Es va aprovar l'any 2010 i actualitzar per primer cop l'any 2014. I el seu objectiu és facilitar la gestió i limitar possibles conseqüències d'una situació d'emergència a dins del túnel.

Per aconseguir-ho, també preveu la realització d'exercicis operatius sobre el terreny, combinats amb exercicis de despatx, que s'organitzen de manera alternativa als dos vessants del túnel com a mínim cada dos anys. En aquest sentit, durant la reunió de la setmana passada la cap de Protecció Civil de la Delegació del Govern a Catalunya, Carmen Raposo, va exposar als integrants del Comitè les conclusions dels grups de treball que, des de l'útima reunió, que s'havia fet l'abril del 2018, han continuat treballant en la revisió del pla per tancar el document enguany. I també es va referir a la preparació del proper simulacre d'emergències conjunt,q ue es concretarà en la reunió que farà al març el Comitè de Seguretat, que és el màxim òrgan intergovernamental de coordinació de la gestió i seguretat del túnel.

A part de Raposo, a la reunió també hi van assistir el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Albert Bramon; representants de la Policia Nacional espanyola, la Guàrdia Civil, Protecció Civil, els Bombers, els Mossos d'Esquadra i el SEM; la directora del Gabinet del Prefecte dels Pirineus Orientals, Edwige Darracq; el cap de la Protecció Civil francesa, Luc Montoya; repesentants dels Pompiers, la Gendarmeria i el SAMU (Servei d'Ajuda Mèdica d'Urgència); el director general de Línea Figueras-Perpignan (que és el gestor de la infraestructura), Petros Papaghiannakis, i els responsables de seguretat i operacions de l'empresa (que està participada per Adif i SNCF Réseau a parts iguals).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article