Els jonquerencs podran decidir en quins projectes s'inverteixen 100.000 euros del pressupost d'aquest 2019

L'Ajuntament ha impulsat el primer pressupost participatiu del municipi, i els veïns hi podran presentar propostes fins el 29 de març

per Redacció

Política, Vida social

Les propostes es poden presentar al Servei d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament
Les propostes es poden presentar al Servei d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament | Infojonquera

L'Ajuntament de la Jonquera ha impulsat el primer pressupost participatiu de la seva història. Aquest 2019, els veïns del municipi podran decidir en quins projectes o actuacions s'inverteixen 100.000 euros dels comptes locals.

Ara el govern municipal ha activat el procés, i la primera fase és la presentació de propostes. Des d'ara i fins al proper 29 de març, els empadronats al municipi que tinguin més de 16 anys, i també les associacions i entitats registrades a la vila, podran presentar les seves propostes. Ho podran fer telemàticament, a través del web http://decidimlajonquera.cat, o bé presencialment, presentant una butlleta al Servei d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament.

A partir del 29 de març, els serveis tècnics municipals analitzaran i validaran totes les propostes. Per passar a la següent fase, els projectes han de ser propostes d'inversió de competència municipal, no poden superar els 100.000 euros, no es poden referir a actuacions que ja s'estiguin duent a terme, han de ser viables tècnicament, i no poden contradir el marc jurídic i legal existent.

Un cop feta la criba, es farà un fòrum ciutadà per debatre les propostes que hagin superat el filtratge. En aquest debat, obert a tota la població, els assistents escolliran els projectes finalistes que passaran a la fase final.

I aquesta última fase serà la votació de les propostes. Una votació que també podrà ser presencial (al Servei d'Atenció Ciutadana) o telemàtica (https://decidimlajonquera.cat), i en la qual podran participat tots els majors de 16 anys empadronats al municipi.

El 27 de febrer el govern municipal explicarà tots els detalls del projecte en una sessió informativa que oferirà als Porxos de Can Laporta (19.30 h). Mentrestant, podeu obtenir més informació fent clic AQUÍ, i us podeu descarregar la butlleta per presentar propostes fent clic AQUÍ.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article