El Mas Perxés d'Agullana ambienta l'obra de teatre 'El traspàs'

La peça, que fa uns dies es va representar a Figueres, ha rebut el Premi Josep Ametller 2017

per Hora Nova

Agullana, Cultura

La història està ambientada a les acaballes de la Guerra Civil
La història està ambientada a les acaballes de la Guerra Civil | Infojonquera

Des de fa quatre anys, La Cate de Figueres programa una obra per commemorar la caiguda de Figueres el 8 de febrer del 1939. I tal com va informar Hora Nova, la proposta d'enguany és El traspàs, de la companyia Punt i Seguit Teatre, de Terrassa. La peça, escrita i dirigida per Eloi Falguera i amb música original d'Enric Carreras, ha rebut el premi Josep Ametller 2017 i es va poder veure el passat 9 de febrer a Figueres.

La trama gira entorn d'una història de traïcions, passions i visites inesperades, en què es qüestiona la integritat i la moral dels personatges. Està ambientada a les acaballes de la Guerra Civil quan, en dos masos aïllats de l'Alt Empordà, s'hi van amagar milers d'obres d'art de Catalunya, com retaules medievals, la mateixa Moreneta o la marededeu de la Mercè.

Les escenes d'El traspàs transcorren al Mas Perxés d'Agullana, on es calcula que prop de 300 persones s'hi van refugiar els mesos de gener i febrer, i on es va congregar bona part del govern de la Generalitat, així com literats i intel·lectuals, abans d'emprendre l'exili. La peça arrenca així, en paraules de la mateixa companyia: "Al mas Perxés només hi quedarà un mosso d'esquadra i un funcionari del Patrimoni Històric, Cultural i Artístic de la Generalitat, amb l'encàrrec de lliurar les obres d'art dipositades al primer comandament de les tropes feixistes que arribi. En aquest precís instant comença l'obra El traspàs".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article