Projecten construir una nova gasinera a la Jonquera

La instal·lació distribuirà la marca ECO-G, un distintiu únic per al fins ara conegut com a gas natural vehicular

per Redacció

Mediambient, Economia

Serà la segona del municipi
Serà la segona del municipi | Infojonquera

El Consorci Europeu ECO-GATE (European Corridors for Natural Gas Transport Efficiency. Corredor europeu per a l'eficiència del transport de gas natural) té previst construir una nova estació de repostatge de gas natural a la Jonquera. De fet, el projecte preveu construir 21 gasineres noves al llarg dels corredors de l'Atlàntic i el Mediterrani, repartits entre Alemanya, França, Portugal i l'Estat espanyol; i l'única nova instal·lació de Catalunya l'ubicaran a la Jonquera.

Cofinançat per la Unió Europea (a través del programa Connecting Europe Facility), l'ECO-GATE és gestionat i coordinat per NEDGIA, la distribuïdora de gas del grup Naturgy, com a líder d'un consorci format per operadors de gas natural, proveïdors de tecnologies i serveis, usuaris finals, i experts en coneixement del mercat i la seva promoció a Espanya, Portugal, França i Alemanya. El seu objectiu és aconseguir un desplegament ràpid i massiu d'aquest combustible alternatiu, i ho volen fer amb una reducció significativa del cost unitari i una ampliació del coneixement de les necessitats dels clients.

En aquest sentit, la setmana passada van presentar la marca ECO-G com a distintiu únic per al gas natural en el sector de la mobilitat. La idea de la companyia era crear un distintiu únic per canviar de nom el fins ara conegut com a gas natural vehicular. La marca, dissenyada per la consultora Soulman Insightful Thinking, és una tecnologia neta que redueix les emissions de partícules contaminants gairebé fins a zero.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article