L’AP7 i la N-II, insuficients per absorbir el trànsit

Cues per travessar la Jonquera els mesos d'estiu
Cues per travessar la Jonquera els mesos d'estiu | Josep Ribas - Falgués Fotografia

Editorial

Si a l’anterior edició de l’Esquerda ens queixàvem, a l’apartat de “Tendències i Senyals” que el juliol havia estat un mes sense col·lapses a la carretera i que esperàvem que a l’agost la situació es capgirés, la vam ben encertar.
L’agost ens ha portat calor, cues, turistes estressats per menjar, per comprar, per pagar, i per marxar i, sobretot, col·lapses a l’N-II i a l’AP7.
Cues i col·lapses que no són nous durant aquest mes però que evidencien que les infraestructures de comunicació no acaben d’estar del tot preparades per a un país com Catalunya que té en el turisme la primera indústria del país.
A la Jonquera es dóna el cas que, a més de ser la porta d’entrada i sortida “insuficient”  d’aquest país, també hem consolidat una oferta comercial, gastronòmica i de serveis pròpia que està molt per sobre del que poden absorvir les infraestructures propietat del Ministeri de Foment, les quals no han crescut ni s’han adaptat a les necessitats. Els accessos de l’AP7 continuen sent insuficients en vies de cobrament i  la carretera N-II, malgrat les obres enllestides ara fa poc més d’un any,  ofereix una capacitat molt limitada pel volum de trànsit que acull.
Com sempre, les necessitats en infraestructures van molt per davant dels projectes del Ministeri de Foment, que no té previst fer arribar l’autovia al nostre municipi, obra que ajudaria a resoldre els col·lapses, fins d’aquí uns quants anys.

1 de setembre de 2013

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article