Enquestes

Enquesta en curs

Creieu que la Jonquera s'ha de convertir en un punt de mobilització estratègic per fer més visibles les veus que reclamen la independència de Catalunya?

Coincidint amb la gran manifestació que l'11 de setembre va aplegar, un cop més, centenars de milers de persones a Barcelona, i amb el desè aniversari de la primera consulta sobre la independència (que es va fer a Arenys de Munt), un dels impulsors d'aquell referèndum, Carles Mora (aleshores alcalde d'Arenys de Munt), va concedir una entrevista al diari digital Vilaweb.

Entre altres declaracions, es va mostrar convençut que “cal ser més contundent” a l'hora de reclamar la independència de Catalunya. I va posar com a exemple la possibilitat de convocar la manifestació de la Diada Nacional a la Jonquera. Preguntat sobre com creu que pot culminar el procés, va dir que una de les coses que s'han de fer són accions “estratègiques, organitzades, multitudinàries, pacífiques i eficaces per la seva contundència”. I com a exemple (un de varis) va matisar: “Imagineu que a cinquanta mil jubilats se’ns espatlla el cotxe casualment a la frontera, com si fos el Triangle de les Bermudes… Es crea un tap que potser no es pot destapar durant dies! O imagineu que la manifestació de la Diada, en lloc de fer-la a Barcelona, l’haguéssim feta a la Jonquera. Cal ser més contundents. Més d’un milió de persones allà, pacíficament, cantant, parlant, amb ambient de gatzara…”.124 vots

Qui creus que guanyarà les eleccions municipals del 26-M a la Jonquera?

"Qui creus que guanyarà les eleccions municipals del 26-M a la Jonquera?". Aquesta és la pregunta que formula la nova enquesta que acaba de publicar Infojonquera. I les possibles respostes són quatre, una per cada una de les candidatures que concorrerà a les urnes: Junts per la Jonquera, Esquerra Republicana de Catalunya, el Partit dels Socialistes de Catalunya o Ciutadans.

La llista de Junts està encapçalada per l'actual alcaldessa, Sònia Martínez, amb Rafa Medinilla i Míriam Lanero com a números 2 i 3. L'alcaldable d'ERC serà Anna Pérez, i tindrà Jaume Ricart i Joan Budó com a números 2 i 3. El cap de llista del PSC tornarà a ser Narcís Quintana, amb Dolores Martín i Julio Ortín com a números 2 i 3. I per Cs es presenta Luis Martín de Pozuelo, amb Mónica Corpas i M. Dolores Fernández com a números 2 i 3. Podeu consultar totes les llistes completes fent clic AQUÍ.

I podeu respondre a l'enquesta fins el proper 23 de maig! • Junts per la Jonquera (JUNTS) 26%, 484 vots

  26%
 • Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) 39%, 727 vots

  39%
 • Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) 4%, 74 vots

  4%
 • Ciutadans (Cs) 30%, 563 vots

  30%

1848 vots

"Els mitjans de comunicació, en general, tracten prou bé la Jonquera?"

"Els mitjans de comunicació, en general, tracten prou bé la Jonquera?" Aquesta és la pregunta que encapçala la nova enquesta que proposem a Infojonquera.cat. La qüestió ve al cas per la polèmica generada durant aquesta passada Festa Major 2016 de la Jonquera, quan un setmanari de la comarca va publicar, només, una sola fotografia de la Festa Major de la Jonquera per informar sobre aquest esdeveniment.

Però no és una excepció, tot el contrari, la percepció que tenen molts veïns de la vila és que la Jonquerta gairebé mai és ben tractada a nivell informatiu en els mitjans de comunicació. El cas és que el nostre municipi genera informació de tota mena, positiva i negativa, segons criteris i opinions subjectives, ésclar, però passa que sovint la que "més afavoreix" la Jonquera deixa de ser notícia o titular per a molts mitjans, que prefereixen destacar aquella informació "negativa o morbosa" El perquè és fàcil d'entendre: genera més interés entre els seus lectors, oients o audiència. Això genera polèmica i certa frustració als jonquerencs, cert, però sovint els mitjans de comunicació reflexen l'interés  i les inquietuts de la societat a la qual informen, que malauradament prefereix llegir una notícia "negativa" que no pas una "positiva".
En volen un exemple: només cal repassar l'hemeroteca d'Infojonquera veure les lectures que genera una notícia sobre prostitució i les que genera una exposició al MUME. Però, des de la Jonquera, què hem fet per canviar aquesta tendència?
Us convidem a participar-hi!


 • Si en general, pero sempre hi ha excepcions 31%, 49 vots

  31%
 • No en general, pero sempre hi ha excepcions 46%, 73 vots

  46%
 • Cada mitjà i cada periodista tenen un criteri, objectiu o subjectiu, a l'hora de publicar una informació 13%, 21 vots

  13%
 • No he trobat cap resposta que em permeti respondre a aquesta enquesta 11%, 17 vots

  11%

160 vots

Què caldria fer perquè els senglars no entrin al casc urbà de la Jonquera?

En els darrers mesos s'han repetit les ocasions en què el senglars han entrat al casc urbà de la Jonquera. En algunes ocasions es passegen pel tram més urbà del Llobregat, en altres s'apropen a contenidors de deixalles i, darrerament, ho han fet a les instal·lacions esportives municipals. Què caldria fer per eviatr aquestes situacions?

 • Autoritzar més dies de batudes de caça a la comarca 13%, 38 vots

  13%
 • Repoblar la zona amb llops que ajudin a regular la població de forma natural 62%, 183 vots

  62%
 • Posar esquers per capturar-los 2%, 6 vots

  2%
 • Són animals salvatges i tenen dret a viure i passejar com els altres éssers vius 19%, 57 vots

  19%
 • Cap resposta és vàlida 4%, 13 vots

  4%

297 vots

T'agraden les noves jardineres instal·lades al Carrer Major?

 • Si 52%, 132 vots

  52%
 • No 41%, 104 vots

  41%
 • Tant me fa 7%, 17 vots

  7%

253 vots

L'Esquerda ha de reduir pàgines, incrementar la difusió i distribuir-se gratuïtament?

"L'Esquerda ha de reduir pàgines, incrementar la difusió i distribuir-se gratuïtament?"  Aquesta és la pregunta de la nova enquesta motivada pel proper tancament de la llibreria Élite de la Jonquera. La pregunta ve al cas perquè el 31 de juliol tancarà per portes per jubilació dels seus propietaris la darrera llibreria del poble. El tancament farà que ja no es pugui comprar cap diari ni revista dins el nucli urbà de la Jonquera i, en endavant, s'haurà de fer a les àrees de servei de l'entorn del poble. Cal recordar que a la Jonquera sempre hi havien hagut dos punts de venda de la premsa, un és l'esmentada llibreria Élite i, l'altra, era la Papereria Emília, que va tancar fa dos anys.

Per aquest motiu a la direcció de L'Esquerda ens plantegem, de cara al 2016, buscar un sistema alternatiu de distribució i difusió de la publicació. És una decisió difícil ja que a la pèrdua sobtada que suposarà la venda directa en quiosc s'hi suma el ja progressiu estancament a la baixa, des de fa anys, del nombre de subscriptors. Per aquest motiu creiem que una alternativa podria ser la venda exclusiva només als subscriptors o bé optar per una distribució gratuïta de la publicació que, per contra, caldria compensar amb una reducció del nombre de pàgines. I els lectors, què en penseu? Us convidem a participar a l'enquesta.

 • 73%, 71 vots

  73%
 • No 13%, 13 vots

  13%
 • Tant me fa 13%, 13 vots

  13%

97 vots

Què en penseu dels sous aprovats per la nova legislatura?

Segons el document aprovat el dilluns 22 de juny de 2015 l'alcaldessa Sònia Martínez tindrà una dedicació del 80% de la jornada laboral, unes 120 hores mensuals i el seu sou serà de 2.400 € bruts mensuals. El regidor de Territori i Qualitat Urbana i Hisenda, Rafael Medinilla, tindrà una dedicació del 70% de la jornada laboral, unes 105 hores mensuals i un sou brut de 1.575 euros. La regidoria d'Educació, Joventut i Benestar Social, Miriam Lanero tindrà una dedicació del 60% de la jornada laboral i aproximadament 90 hores mensuals pel que cobrarà 1.350 € bruts mensuals i finalment el regidor del PSC, Narcís Quintana, tindrà una dedicació del 70% (105 hores mensuals) a la seva regidoria de Governació i  Noves tecnologies per les quals percebrà 1.575 euros mensulas.

Pel que fa als dos regidors que també formen part de l'equip de Govern, Jordi Picornell (Àrea d'esports) i Joan Bella (Àrea de comerç) cobraran només per assistència als Plens (està previst un Ple cada dos mesos) la quantitat de 150 €, mentre que pers assistència a les sessions de Junta de Govern permanent, amb previsió de celebració d'una per setmana, en cobraran 200 €.

Què cobraran a l'oposició?

Pel que fa als regidors de l'oposició, 4 d'ERC (Jaume Ricart, Joan Budó, Montse Martínez i Marta Cullell) i 1 del PP (Miquel Àngel Botana), està previst que cobrin per assistència al Ple, que com s'esmentava anteriorment serà d'un cada dos mesos, la quantitat de 150 € per assistència.

En el mateix punt també també s'ha aprovat una dotació econòmica mensual per cadascun dels grups polítics municipals amb representació a la corporació, dotació que tindrà un component fix de 40 € i un variable de per regidor adscrit al grup polític de 20 €.

 • Són correctes per a tots, ni alts ni baixos, d'acord amb una població com és la Jonquera 37%, 52 vots

  37%
 • Alts per a l'equip de govern, baixos per a l'oposició 13%, 18 vots

  13%
 • Alts per a l'oposició, baixos per a l'equip de govern 2%, 3 vots

  2%
 • En desacord amb qualsevol de les propostes a escollir, falten opcions per a respondre 48%, 67 vots

  48%

140 vots

Que en penseu del vot del regidor del PP pel candidat d'ERC a l'alcaldia de la Jonquera?

 • Demostra que la política local no té a veure amb la política nacional i estatal 48%, 48 vots

  48%
 • És una incoherència impossible de justificar 39%, 39 vots

  39%
 • No sé què pensar 3%, 3 vots

  3%
 • No m'identifico amb cap de les opcions proposades 9%, 9 vots

  9%

99 vots

Quina opció de govern prefereixes per a l'Ajuntament de la Jonquera?

 • CIU en minoria 30%, 51 vots

  30%
 • CIU + ERC 12%, 20 vots

  12%
 • CIU + PSC 28%, 48 vots

  28%
 • CIU + PP 13%, 22 vots

  13%
 • ERC + PSC + PP 18%, 30 vots

  18%

171 vots

Influeix la campanya electoral dels partits polítics en el vostre vot? O ja el teniu decidit des de fa temps?

 • Sí, el decideixo en funció de la campanya d'aquests 15 dies i segons el programa que presenten 11%, 12 vots

  11%
 • No, el tinc decidit des de fa mesos o setmanes enrere. La campanya no em condiciona 77%, 82 vots

  77%
 • El decideixo el dia de reflexió 11%, 12 vots

  11%

106 vots