Enquestes

Quantes vegades has fet la Marxa dels Dòlmens en aquests trenta anys?

Diumenge 19 de maig de 2013 es va celebrar la XXXa Marxa dels dolmens. Durant el trajecte es poden observar diferents dolmens i menhirs i es tracta de la marxa més antiga de les que es fan a l'Empordà. L'organització ha estat ininterrompuda en aquests trenta anys i ha anat a càrrec del Centre Excursionista Jonquerenc. A l llarg dels anys s'hi han fet modificacions de l'itinerari i s'ha aconseguit mantenir-la i consolidar-la.

53 vots

Fan bé les autoritats de destruir els objectes comissats als venedors il·legals?

El Top manta és un terme informal que es fa servir per a referir-se a l’activitat de mostrar, sobre una manta o llençol, diversos productes falsificats, per a vendre'ls a preus molt per sota dels objectes legals que compleixen la llei.
Aquesta activitat, que a la Jonquera i el Portús té la peculiaritat que no es fa amb una manta estesa a terra sinó a peu dret, està considerada il·legal i els venedors quan veuen un agent policial escapen recollint el mostrari dipositat sobre una manta o llençol unit per unes cordes per facilitar la seva recollida. El top manta sempre està a prop del client, normalment en llocs molt freqüentats per compradors, turistes, com ara les zones comercials del Portús o la Jonquera. Els venedors acostumen a ser immigrants. El cas és que el top manta perjudica els fabricants que compleixen amb tots els requisits i les vendes dels comerços que compleixen les lleis.
La Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de la Jonquera destinens recursos dels Mossos d'Esquadra i Policia Local  per tal d’eliminar aquest tipus de comerç il·legal.

 • No, els hauria reciclar correctament 9%, 6 vots

  9%
 • Sí, cal deixar clar quin és el seu únic destí possible 45%, 30 vots

  45%
 • Depén, caldria valorar si els més útils es poden destinar a gent necessitada 45%, 30 vots

  45%

66 vots

Creus que el prostíbul "Paradise" és també una pensió?

El Club Paradise té llicència de pensió des de desembre de 2011. L'oposició, ERC i PP, denuncien que el Paradise només és un prostibul, que no és una pensió. L’alcaldessa admet aquestes obvietats però també diu que el local compleix amb la normativa que ho regula i que per tant no se'ls pot negar la llicència de pensió. A més adverteix que denegar-la comportaria conseqüències per al municipi.
El cas és que la Llei que ho regula segur que deu ser confusa o mal redactada, i acaba permetent que allò que tothom sap que és un prostíbul tingui també una llicència de pensió. Això té conseqüències perquè els permet deixar pernoctar al local a les noies que hi exerceixen. Hi poden passar 24 hores malgrat que no és un hotel.
Un altre embolic de lleis i subterfugis que acaben fent més mal que bé. I els lectors d'Infojonquera, què en pensen de tot plegat? Per captar la seva opinió s'ha preparat una enquesta que recull diverses opcions.

 • Sí, perquè les lleis ho permeten i compleix 7%, 4 vots

  7%
 • No, encara que compleixi la normativa és evident que no ho és 81%, 44 vots

  81%
 • Ho deu ser legalment però no deu ser pública 6%, 3 vots

  6%
 • Un altre embolic... 6%, 3 vots

  6%

54 vots

Fa bé l'Ajuntament de demanar la col·laboració dels veïns alhora d'abocar correctament les deixalles?

Fa uns dies que l'Ajuntament de la Jonquera ha demanat la col·laboració a empreses i veïns per reduir el volum de deixalles. Però a més, en una circular s'informa que el consistori jonquerenc estudia la manera de millorar i abaratir el servei de recollida de deixalles. A la circular es demana la col·laboració de veïns i comerciants alhora que s'hi denuncien les actituts incíviques d'alguns d'ells. Per demostrar-ho, a la circular s'hi adjunten algunes imatges que exemplifiquen algunes de les actituts que fan un mal ús del servei per part d'una minoria però que deriven en un encariment del servei per a la majoria. Creieu que fa bé l'Ajuntament de demanar la col·laboració dels veïns? O penseu que el que cal és una actitut més ferma amb els qui no respectin la normativa de com abocar les deixalles als contenidors?

 • Sí, és una manera de fer pedagogia 26%, 11 vots

  26%
 • No, el que cal és que se sancioni els qui no volen complir des de fa massa temps 74%, 32 vots

  74%

43 vots

Creieu que a la Jonquera o a la comarca hi ha casos d’espionatge?

Els casos d'espionatge que s'han donat a polítics, càrrecs d'institucions o entitats, empresaris, etc, sembla que podria ser un pràctica habitual i que potser no només s'aplicava en cercles de poder de Barcelona, sino que hi ha qui diu que això potser també es feia també en àmbits molt més reduïts. O potser és que ara hi ha psicosis? En quina classe de democràcia vivim en què es permet que algú sigui perseguit i vigilat, sense estar acusat de fer res de res que no sigui la seva vida? I a la Jonquera? Es poden haver donat casos d'aquesta mena? Tal com estan les coses, qui sap... I  els lectors que en pensen?

 • 90%, 61 vots

  90%
 • No 10%, 7 vots

  10%

68 vots

Et sembla bé que s'obligui els restaurants a servir l'oli en l'ampolla original i amb etiqueta?

Trobar l’oli d’oliva degudament etiquetat en bars i restaurants de tots els estats de la Unió Europea serà d’aquí poc una realitat. I és que la Comissió Europea finalment ha modificat les normes de comercialització de l’oli d’oliva i a partir d’ara obligarà que aquest producte, quan se serveixi a restaurants i bars, estigui degudament envasat i etiquetat.
Aquesta és una mesura que des de fa temps reivindicaven cooperatives i productors d’oli de la nostra comarca i del nostre país. De fet, des de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han mostrat la satisfacció de tot el sector per aquesta nova normativa. Amb la finalitat de garantir una correcta informació al consumidor i evitar fraus en el producte, la nova mesura també obliga que els envasos estiguin proveïts d’un sistema que impedeixi la reutilització de l’envàs una vegada esgotat el producte que conté.
Des de la FCAC també es valora positivament que, en l’etiqueta dels olis d’oliva verge i verge extra, es pugui identificar la campanya de recol·lecció de l’oliva, igual que es fa amb els vins.
La proposta de la Comissió Europea només està pendent de rebre el vistiplau de l’Organització Mundial del Comerç (OMC) perquè la UE pugui procedir a la seua aprovació formal i entrin així en vigor les noves condicions. Una proposta que, segons Segura, rebrà llum verda a molt curt termini.

 • Sí, així sabem què consumim i pot afavorir l'oli de l'Empordà (o del 'Albera) 79%, 60 vots

  79%
 • No, l'origen de l'oli no té importància mentre sigui de qualitat 14%, 11 vots

  14%
 • Tant me fa 7%, 5 vots

  7%

76 vots

Com valores l'evolució de la Jonquera vint anys desprès de l'entrada (1993) a la CEE?

L'1 de gener de 1993 l'Estat espanyol entrava a la CEE i això va repercutir en el tancament de moltes agències de duanes i diversos negocis. En altres casos hi va haver una reconversió de l'activitat econòmica i el municipi es va especialitzar en donar serveis als camioners i comerciar amb els ciutadans de l'Estat francès, sobretot de la zona de la Catalunya del Nord i departaments propers aprofitants la diferència fiscal. Per a uns la Jonquera hi ha guanyat i per altres hi ha perdut, però també n'hi ha que creuen que l'evolució ha estat d'acord amb com ho ha fet la resta del país, tant pel bé com pel mal de la societat d'avui en dia.

 • Ha milllorat i, a més, ens hem adaptat als canvis 13%, 6 vots

  13%
 • Ha empitjorat i hem perdut qualitat de vida 72%, 34 vots

  72%
 • Hem evolucionat igual de bé o malament que ho ha fet la resta del país 15%, 7 vots

  15%

47 vots

Estàs d'acord amb que els camions els obliguin a circular per l'AP-7?

El Ministeri de Foment i el Departament de Territori i Sostenibilitat treballen per tancar un acord per prohibir que els camions d'alt tonatge tinguin prohibit circular per l'N-II al seu pas per les comarques gironines. Aquests camions estaran obligats a passar per l'AP-7 i, per tant, també s'està en converses amb Abertis per tal de bonificar-los part del peatge. Segons el conseller del ram, Santi Vila, aquesta mesura es podria aplicar en els propers mesos perquè "la coincidència amb la ministra és total". Les dues administracions estan acabant de decidir a quins vehicles s'aplica la prohibició. Segons Vila, els criteris són el tonatge de cada camió i si fa un recorregut llarg o no i de moment no queda clar què passarà amb la Jonquera i el seu model de negoci, molt vinculat als serveis als camioners. No queda clar per tant si els camions podran sortir a la Jonquera i les seves àrees de servei a proveïr-s'hi.

 • Sí, així la carretera N-2 així quedarà alliberada del trànsit pesat i serà més segura 58%, 59 vots

  58%
 • No, seria un greuge comparatiu per la despesa econòmica dels peatges 17%, 17 vots

  17%
 • Em fa dubtar, doncs no queda clar si podran proveïr-se a les àrees de servei de la Jonquera 13%, 13 vots

  13%
 • Podria ser una excusa per així estalviar-se construir l'autovia 13%, 13 vots

  13%

102 vots

Creus que la bandera de l'Estat espanyol s'hauria de penjar al balcó de l'Ajuntament de la Jonquera, a la Biblioteca, zona esportiva, a l'escola i a l'Institut IES?

El Govern de l'Estat espanyol enceta una guerra de banderes en plena crisi. La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna, exigeix a municipis com Corbera de Llobregat o Gallifa, que posi banderes espanyoles a llocs on n'hi ha hagut mai, com escoles, equipaments esportius i bilbioteques.

Malgrat que el discurs oficial del Govern espanyol és que cal centrar-se en les mesures de reactivació econòmica per a sortir de la crisi i deixar de banda les qüestions anomenades "identitàries", la Delegació del Govern espanyol exigeix a l'Ajuntament de Corbera de Llobregat que es gasti diners per tal d'hissar la bandera espanyola a tots els edificis públics del municipi, incloent el col·legi, la biblioteca o les zones esportives. Aquest Ajuntament ha rebut aquest dilluns un requeriment del Jutjat Contenciós Administratiu número 8 de Barcelona perquè ho fes.

Segons ha explicat l'alcalde de la població, el consistori ha accedit finalment a col·locar la bandera a l'edifici de l'Ajuntament, però s'ha negat a acatar l'ordre en el cas de la resta d'edificis al·legant que "la situació econòmica i financera no permet pals i banderes per instal·lar-los on demanava la representació del Govern a Catalunya". Per això, la delegació que dirigeix ​​María de los Llanos de Luna ha decidit recórrer a la via judicial amb un recurs contenciós-administratiu. La informació detalla que el procés va arrencar a partir d'una denúncia d'un veí de la localitat al Defensor del Poble que només demanava que es col·loqués la bandera espanyola al consistori però va ser la Delegació del Govern qui va ampliar el requeriment a la resta d'edificis públics.
Què passarà quan la Delegada del Govern es fixi en la Jonquera? Tard o d'hora passarà?

 • Sí, hi obliga una Llei espanyola 40%, 55 vots

  40%
 • No, hi ha altres prioritats 60%, 81 vots

  60%

136 vots

Quina és la millor fòrmula per acabar els dos anys i mig que queden de legislatura municipal?

En el passat Ple de desembre l'equip de govern de CiU no va poder aprovar el pressupost de 2013 ja que no va negociar el suport de cap partit de l'oposició. Aquest fet va posar de manifest la feblesa de la situació actual i els partits de l'oposició, ERC i PP, van insinuar la possibilitat de sotmetre l'alcaldessa a una Qüestió de Confiança que, en cas de no resoldre's satisfactòriament,  podria derivar en una Moció de censura. Abans de valorar aquesta situació, l'alcadessa assegura que estan pendents en les properes setmanes de reunir-se novament amb els partits per renegociar el pressupost i aconseguir aprovar-lo. ERC té previst trobar-se també amb el PP, que creu que hi ha d'haver un canvi, un cop hagi pres una decisió. L'enquesta vol captar quines són les preferències dels lectors d'Infojonquera.cat.

 • Com ara, un govern de CIU amb suports puntuals d'ERC o PP 31%, 25 vots

  31%
 • Un pacte estable de CIU amb ERC 5%, 4 vots

  5%
 • Un pacte estable de CIU amb PP 14%, 11 vots

  14%
 • Un pacte estable d’ERC amb PP, deixant CIU a l'oposició 50%, 40 vots

  50%

80 vots