“Ens agradaria ser un referent en el futbol base de la comarca”

Jordi Ferrarons President UE la Jonquera

Jordi Ferrarons, president de la UE la Jonquera
Jordi Ferrarons, president de la UE la Jonquera | Infojonquera.cat
Jordi, explica’ns breument com has assumit la presidència de la UE la Jonquera...
Quan en Josep Serra i la directiva van anunciar el passat mes de juny que deixaven la Junta, després de 22 anys, semblava que arribava el moment de buscar substituts perquè això no se n’anés en orris. Amb un grup d’amics molt vinculats a aquest club ens vam plantejar assumir la gestió, vam presentar candidatura i aquí estem.

Qui sou els membres de la Junta actualment?
En Xavi Iglesias com a sotspresident; en Pep Biurrun com a secretari i responsable de comunicació i relacions públiques, en Josep Vergara i en Carles Verdaguer com a tresorers, en Manel Melgar, responsable primer equip, i en Mario Sousa i en Raül Salas com a vocals i responsables del futbol base i finalment jo com a president.

Quants jugadors del primer equip i socis té actualment el Club?
Pel que fa el primer equip tenim 14 jugadors fitxats i 9 més en període de prova, dels quals 5 o 6 creiem que es quedaran, segons el que digui el cos tècnic. No volem una plantilla massa gran. Pel que fa a socis devem estar en 180.

Quin és el pressupost per aquesta temporada i com es desglossa entre els equips?
Ara mateix el pressupost no està confeccionat, no sabem exactament els ingressos ni tampoc les despeses, fa molt poc que hi som i estem una mica en fase de conéixer tot el moviment econòmic del club.

Però sabeu quines són les principals fonts d’ingressos?
Les quotes dels socis d’una banda i les tanques de publicitat per altra, però també volem fer pujar el nombre de socis protectors. També hi ha algun associat que fa aportacions extres, que paguen més que un associat normal, perquè volen ajudar el club.
Ara estem treballant a fons en el tema d’aconseguir més publicitat al camp. Hi ha il·lusió i bones expectatives i crec que per aquesta via incrementarem recursos.

A part del cost de la fitxa, cobren els jugadors?
No es pot dir que tinguin un sou assignat, el que fem és pagar les despeses de desplaçament als que són de fora. S’ajuda, només, a jugadors i cos tècnic.

En quin estat es troben les instal·lacions de la UE la Jonquera?
El terreny de joc està molt bé, és de gespa natural i això a la nostra categoria es valora molt. El que passa és que les instal·lacions complementàries no estan tan bé, sobretot si ho comparem amb camps de futbol de ciutats com Manresa, Vic, Banyoles...
Com són les relacions amb l’Ajuntament de la Jonquera pel que fa al manteniment?
Correctes, ells fan el manteniment de les instal·lacions, encara que sempre voldríem que col·laboressin més.

I les relacions amb altres entitats esportives de la Jonquera?
També molt correctes.

I amb els clubs de futbol de la categoria?
També molt bones. En el seu moment la junta d’en Josep Serra va fer molt bona feina amb les relacions amb els clubs rivals i això ara s’agraeix. Ens entenem molt bé amb tots i continuarem, si s’escau, millorant encara més les nostres relacions amb ells. Som un club molt ben considerat.

Ja teniu esponsorització per a la samarreta d’aquesta temporada?
Sí, aquest any canviem i serà l’Hotel Can Xiquet, de Cantallops.

Quins són els objectius per aquesta propera temporada?
Mantenir-nos, però intentarem fer-ho sense patir tant com l’any passat. Procurar donar bon futbol, fer gaudir el públic i si pot ser atraure’n de nou.

Creus que la Jonquera encara pot arribar a categories superiors?
Home, ara mateix crec que ja estem en una categoria amb equips de futbol de capitals de comarca, i nosaltres som un poble de 3.200 habitants.

Sovint es parla molt del primer equip i no gaire del futbol base. Quina és la situació?
Doncs molt contents de com està funcionant, s’ha de reconèixer que havia millorat molt i encara ho ha de fer més. Hi ha gent de la Junta que només es dedicarà específicament al futbol base, juntament amb els coordinadors, en David Casado, Jeroni Salellas, Joan Budó... que formen part de l’staff tècnic. Això és el futur del club  i aquestes persones estan fent una feina enorme. A més, que ens agradria que el futbol base de la Jonquera esdevingués un referent a la comarca.

Què és el millor i el pitjor de ser president de la UE la Jonquera?
Tenint en compte que fa molt poc que sóc el president només puc dir que estic molt agraït de la feina que estan fent els membres de la junta, tots estem treballant molt i això és d’agrair i compensa.
També he de dir que és un honor presidir aquest club de futbol, del meu poble. Per parlar del pitjor encara és aviat.

Un missatge final per als lectors...
Doncs que procurarem fer-ho el millor que sapiguem i que intentarem il·lusionar la gent perquè vinguin al camp a veure i animar el nostre club. En definitiva, recuperar aquell aficionat que ha deixat de venir i fer-ne venir de nous, gent jove i potenciar el futbol base, que és el futur del club.
També volem ajudar a millorar la imatge general de la Jonquera, i això ho fem demostrant que a la Jonquera hi ha, també, un bon club de futbol. 

QÜESTIONS PERSONALS

On i quan vas aprendre a jugar a futbol, i quina era la teva posició preferida?
Devia començar amb 8 anys, però recordo que amb 10 o 11 ja tenia una passió desmesurada pel futbol. He jugat de davanter i de mig camp. La que m’agradava més? Les dues perquè a mi el que m’agradava era jugar.

Quin era el camp on més t’agradava anar a jugar i el que menys?
En aquella època, 25 anys enrere, ens agradava molt anar als que tenien gespa. Els que menys? No t’ho sabria dir...

Per jugar a futbol què detestes més, la pluja o el vent?
A mi la pluja m’agrada per jugar, penso que el vent és molt més molest. Diguin el que diguin. Això que diuen que aquí estem acostumats a jugar amb vent i que ens afavoreix no és cert. Amb el vent no es pot jugar bé.

Ivan Sanz
info@infojonquera.cat
30 de juliol de 2014

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article