Torra i Ibarretxe segueixen les passes de Companys i Aguirre, d'Agullana al coll de Lli

El president de la Generalitat i el lehendakari van ser divendres a Agullana i la Vajol, i a la tarda Quim Torra també va visitar el MUME

per Redacció

Agullana, Política, Cultura, Història

A la tarda Torra va visitar el MUME
A la tarda Torra va visitar el MUME | Falgues Fotografia

En el marc de la commemoració del 80è aniversari de l’inici de l'èxode republicà, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i el lehendakari basc Juan José Ibarretxe van visitar divendres Agullana i la Jonquera per rememorar el camí a l’exili que van fer junts el president Lluís Companys i el lehendakari José Antonio Aguirre. Tal com havia avançat Infojonquera, el punt de trobada va ser el Mas Perxés d'Agullana, pel gran protagonisme que va tenir durant la retirada republicana de principis de 1939.

Després d'una visita al mas acompanyada els parlaments pertinents, la comitiva política es va desplaçar fins al punt on comença el camí cap al coll del Lli i van recórrer caminant el mateix trajecte per on el 5 de febrer de 1939 Companys va marxar cap a França acompanyat d’Aguirre. Posteriorment, van visitar la mina Canta (o mina d'en Negrín) de la Vajol. I a la tarda, Torra va visitar el Museu Memorial de l'Exili (MUME) de la Jonquera.

Allà, el president català va visitar l'exposició permanent, dedicada a l'exili republicà del 1939. També va recórrer l'exposició temporal "A nation in retreat", que a partir del fotoperiodisme de l'època, documenta dia a dia, des del gener de 1939 fins al febrer del mateix any, els diversos escenaris de la retirada republicana de camí cap a França. Ho va fer acompanyat de l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, i del director del museu, Jordi Font.

Sònia Martínez va voler agrair la visita del president, tot destacant que "és la primera vegada que Torra assisteix al MUME com a President de la Generalitat, i això és un autèntic honor per a nosaltres". En acabar, Torra ha signat el llibre de visites del museu.

Torra
Torra
Torra
Torra
Torra
Torra
Torra
Torra
Torra
Torra
Torra
Torra
Torra
Torra
Torra
Torra

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article