Els Porxos de Can Laporta acolliran avui la presentació del primer pressupost participatiu de la Jonquera

Els veïns del municipi podran decidir enguany en què s'inverteixen 100.000 euros dels comptes municipals

per Redacció

Política

Imatge promocional de la campanya
Imatge promocional de la campanya | Ajuntament de la Jonquera

Rere el lema "Vols decidir el futur de #laJonquera? Tens ganes d'oferir propostes que es facin realitat el 2020?", l'Ajuntament de la Jonquera ha organitzat per avui al vespre un acte per presentar públicament el primer pressupost participatiu del municipi. La sessió començarà a les 19.30 h als Porxos de Can Laporta.

Tal com va avançar Infojonquera, la corporació ha destinat enguany 100.000 euros als primers pressupostos participatius de la història de la Jonquera. Els empadronats al municipi que tinguin més de 16 anys, i també les associacions i entitats registrades al municipi, hi podran presentar propostes fins el 29 de març. Ho podran fer telemàticament, a través del web http://decidimlajonquera.cat, o bé presencialment, presentant una butlleta al Servei d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament.

A partir del 29 de març, els serveis tècnics municipals analitzaran i validaran totes les propostes. Per passar a la següent fase, els projectes han de ser inversions de competència municipal, no poden superar els 100.000 euros, no es poden referir a actuacions que ja s'estiguin duent a terme, han de ser viables tècnicament, i no poden contradir el marc jurídic i legal existent.

Un cop feta la criba, es farà un fòrum ciutadà per debatre les propostes que hagin superat el filtratge. En aquest debat, obert a tota la població, els assistents escolliran els projectes finalistes que passaran a la fase final.

I aquesta última fase serà la votació de les propostes. Una votació que també podrà ser presencial (al Servei d'Atenció Ciutadana) o telemàtica (https://decidimlajonquera.cat), i en la qual podran participat tots els majors de 16 anys empadronats al municipi.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article