Els veïns i entitats de la Jonquera ja poden presentar propostes al pressupost participatiu

Tenen temps per fer-ho fins el proper 29 de març, i les actuacions no poden superar els 100.000 euros

per Redacció

Política, Economia

Dimecres es va fer la presentació a Can Laporta
Dimecres es va fer la presentació a Can Laporta | Falgues Fotografia

La primera fase del pressupost participatiu de la Jonquera ja està en marxa. Dimecres al vespre l'equip de govern va presentar el procés als Porxos de Can Laporta, i ara els veïns (majors de 16 anys) i les entitats del municipi tindran fins el 29 de març per presentar les actuacions que voldrien que s'executessin durant el 2020 amb els 100.000 euros que s'han reservat de les arques municipals.

Tal com va avançar Infojonquera, la participació pot ser telemàtica, a través del a pàgina web http://decidimlajonquera.cat, o bé presencial, dipositant la butlleta corresponent a la bústia que han col·locat al Servei d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament (a l'edifici del mateix ajuntament).

A partir del 29 de març, els serveis tècnics municipals analitzaran i validaran totes les propostes. Per passar a la següent fase, els projectes han de ser inversions de competència municipal, no poden superar els 100.000 euros, no es poden referir a actuacions que ja s'estiguin duent a terme, han de ser viables tècnicament, i no poden contradir el marc jurídic i legal existent.

Un cop feta la criba, es farà un fòrum ciutadà per debatre les propostes que hagin superat el filtratge. En aquest debat, obert a tota la població, els assistents escolliran els projectes finalistes que passaran a la fase final. I aquesta última fase serà la votació de les propostes, en una data que encara està per determinar.

Durant la presentació de dimecres l'alcaldessa, Sònia Martínez, va convidar els veïns i veïnes a participar en aquest projecte a fi de "garantir la màxima transversalitat i representativitat del procés".

Dimecres es va fer la presentació a Can Laporta
Dimecres es va fer la presentació a Can Laporta

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article