Publiquem el discurs que va pronunciar ahir Sònia Martínez íntegrament

Després d'uns agraïments, es va mostrar il•lusionada i es va comprometre a millorar la qualitat de vida dels veïns i a reactivar l'economia local amb la màxima transparència

per Redacció

Política

Martínez amb la vara
Martínez amb la vara | Falgues Fotografia

Les meves primeres paraules com alcaldessa són d’agraïment.

Agraïment als 481 jonquerencs i jonquerenques que han confiat en el nostre projecte i en la nostra gent i han decidit renovar la seva confiança en aquest equip per continuar al capdavant de l’Ajuntament de la Jonquera.

Un agraïment també als meus companys de grup, elegits i no elegits, que han treballat intensament durant tota la campanya per aconseguir aquests resultats. I als associats del partit demòcrata pel seu suport incondicional. I a l’anterior alcalde Jordi Cabezas per acompanyar-me una vegada més en aquest acte.

Gràcies als regidors i regidores que avui finalitzeu el vostre mandat i no repetiu en aquest nou que avui iniciem.

A tu Joan, per haver-me acompanyat durant dues legislatures, per la teva feina, per la fidelitat mostrada aquests anys i per l’amistat que va néixer entre nosaltres a partir de l’exercici de les nostres responsabilitats. 

Gràcies també a la Montse i l’Ángel, per la seva dedicació com a regidors a la oposició. Ha estat un plaer treballar amb vosaltres amb aquesta voluntat de servei demostrada al nostre poble i a la seva gent. 

I un agraïment al company Narcís Quintana i a tot el seu equip, per la seva voluntat de continuar treballant junts sense cap altre tipus d’interès que no sigui el de millorar la Jonquera en benefici del nostre poble i de la seva gent.

Un agraïment a la meva família, a la meva mare, fills i parella pel seu suport, en moments bons però sobretot en els dolents. Ser alcaldessa comporta moments durs, situacions de frustració, moments de solitud i sense el vostre suport no podria desenvolupar la meva tasca política de servei al poble. La meva mare i també el meu pare, que malgrat no estigui aquí present jo el sento sempre al meu costat.  D’ells he après els valors del treball,  l’esforç, la constància i el compromís. I en Manel i l’Ona per totes les hores que pateixen la meva absència a casa.


Avui assumeixo novament el compromís de continuar al capdavant de l’alcaldia de la Jonquera, amb emoció, amb il·lusió. El compromís de continuar sent l’alcaldessa de tots els jonquerencs i jonquerenques. De tots, sense cap excepció, dels que m’han votat i dels que no. 

Hem optat per un pacte de govern, però malgrat tenir un govern fort i estable, estarem oberts al diàleg i a la col·laboració de les demés forces polítiques que vulguin treballar per construir una Jonquera millor, així com també tindrem en compte el teixit associatiu i l’opinió del conjunt de la ciutadania que s’hi vulgui implicar.  

La Jonquera és un poble que amb els anys cada vegada ha esdevingut més complexa. Complexa en la gestió i en la diversitat. La Jonquera té moltíssimes coses bones però també té molts reptes per treballar de cara al futur. 

I per aquest motiu el nostre Pla d’Acció Municipal es basarà en tres grans pilars que seran la nostra gent, el nostre poble i la participació i transparència.

La nostra gent per millorar la qualitat de vida de tots els infants, joves i grans. Ho farem desenvolupant polítiques socials, culturals i esportives, que ens cohesionin com a societat i ens ofereixin oportunitats i serveis de qualitat.

El nostre poble per què hem de ser un pol d’activitat econòmica i aprofitar els nostres recursos naturals, culturals i històrics. Però també a nivell comercial, volem una Jonquera atractiva per esdevenir un punt de parada a nivell turístic. Per això posarem la nostra energia en fomentar l’activitat econòmica comercial i el desenvolupament del sector turístic.

I la participació i transparència per què aquesta és la manera de fer gestió pública, acostar l’Ajuntament a les persones i fer-les partícips de  la presa de decisions amb la màxima informació i total  transparència, tal i com hem fet sempre.

Tenim un programa pels propers 4 anys, que posarem en comú i treballarem per aconseguir portar a terme en el seu conjunt. 

Des de d’avui mateix ens posem a treballar amb aquest objectiu. Ens comprometem fermament a complir els nostres programes i a governar per tots i cada un dels jonquerencs i jonquerenques que viuen i treballen a la Jonquera, per totes i cada una de les empreses que desenvolupen la seva activitat al nostre poble. El nostre objectiu es millorar la Jonquera. Però sense economia no podem millorar l’estat del benestar. I ens hi deixarem la pell per aconseguir-ho. Aquests 4 anys han de ser els de la reactivació de l’economia local i la millora de la imatge de la nostra Vila, amb tots els condicionants que això comporta i que tots coneixeu.  

Durant la passada legislatura, els regidors que formàvem el Ple Municipal, hem discrepat en alguns temes i en d’altres hem coincidit. Malgrat les diferències ideològiques que existeixen entre els 11 regidors que formem el ple municipal, els demano que sumem tots en els projectes que afecten al conjunt de jonquerencs. Per la meva part els ofereixo diàleg per trobar el màxim consens per sumar en benefici del nostre poble. 

Aportaré la meva experiència institucional, els coneixements de la gestió municipal, la feina feta en aquests 8 anys i exerciré el meu càrrec rigorosament i amb responsabilitat.
Gràcies a la confiança que ens han dipositat els jonquerencs i jonquerenques a partir d’avui i ha un nou Ajuntament, una Alcaldessa i un Equip de Govern a disposició de tothom.    

Gràcies a tots i a totes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article