Nou cap de setmana de bloqueig viari

Dissabte passat les cues van arribar al punt àlgid, amb distàncies de fins a 15 km, i es preveu que entre divendres i dilluns que ve les retencions es repeteixin

per Redacció

Successos

L'autopista AP-7 ha sigut la via més afectada
L'autopista AP-7 ha sigut la via més afectada | Infojonquera

El pont del 15 d’agost, sumat al canvi de quinzena, i a les obres que el govern francès està executant a l’autopista A-9 molt a prop de la frontera, han bloquejat la Jonquera durant bona part del cap de setmana.

Les primeres retencions viàries van començar divendres, quan es van formar cues de fins a 7,5 km en sentit França, però van arribar al punt àlgid dissabte. El dia 17 les cues a l’AP-7 es van allargar 15 km i van arribar fins a Biure, mentre que a l’N-II els cotxes es van allargar uns 2 km a la Jonquera i 12 més a l’alçada de Figueres. El caos es va mantenir ben bé fins la mitjanit, i diumenge a la tarda es va repetir amb noves aglomeracions de fins a 7 km a l’autopista, i dos més a la nacional.

Passat el cap de setmana, ahir la situació encara era complicada, i el Servei Català de Trànsit va registrar noves retencions. I la previsió és que el cap de setmana que ve es repeteixi la situació, o fins i tot empitjori. Perquè tal com va avançar Infojonquera, la Direcció General de Trànsit ha recomanat als conductors que evitin el pas fronterer d’Irun (al País Basc) entre el 23 i el 26 d’agost. El motiu: la cimera internacional del G-7 que se celebrarà a Biarritz (França). Això vol dir que bona part dels vehicles es desviaran per la Jonquera, intensificant així un trànsit ja de per sí dens per aquestes dates.

L'autopista AP-7 ha sigut la via més afectada

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article