La Policia Nacional intensifica els controls a la Jonquera per erradicar la venda de droga i les baralles constants que comporta

Arran dels episodis de violència a la via pública que s’han viscut en els últims dies, l’alcaldessa es va reunir amb el delegat del Govern espanyol, que es va comprometre a cooperar per abordar la problemàtica

per Redacció

Política, Successos

Sònia Martínez i Albert Bramon, dimecres, a Girona
Sònia Martínez i Albert Bramon, dimecres, a Girona | Ajuntament de la Jonquera

La Policia Nacional espanyola ha intensificat aquesta setmana la seva presència als carrers de la Jonquera, i també els controls en diversos establiments del municipi. Després dels diversos episodis de violència que s’han viscut en les darreres setmanes al poble, dimecres l’alcaldessa, Sònia Martínez, es va reunir amb el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Albert Bramon, per abordar conjuntament el tema de la seguretat al municipi.

Sònia Martínez va exposar al subdelegat la problemàtica causada per uns aldarulls que atribueix a multireincidents que es dediquen a la venda de la droga i que són, alhora, responsables d’ocupacions il·legals d’habitatges de la vila. L’alcaldessa també va posar sobre la taula la voluntat, per part del consistori, de treballar conjuntament amb tots els cossos de seguretat presents i actius al municipi, amb el fi d’erradicar les problemàtiques que tenen a veure amb la integritat ciutadana i el desordre públic. Concretament, Sònia Martínez va reclamar que el Cos Nacional de Policia, dins les seves competències d’estrangeria, actuï amb contundència per vetllar per la integritat dels veïns i veïnes de la Jonquera. I això és el que han començat a fer.

I és que durant la reunió, Albert Bramon va manifestar la seva predisposició a treballar amb l’Ajuntament de la Jonquera i coordinar la col·laboració entre consistori, el CNP i la Guàrdia Civil, amb l’objectiu de millorar les condicions de seguretat dels veïns i veïnes de la Jonquera.

L’alcaldesa assegura que va sortir de la reunió “satisfeta” per la bona entesa entre ambdues parts” i “optimista” respecte a la implicació del govern espanyol. De fet, està prevista la celebració d’una altra reunió de treball, programada per al proper mes d’octubre, amb la voluntat de seguir avançant en noves vies d’intervenció que acabin amb la problemàtica de la inseguretat. I la idea és que també hi assisteixin Fiscalia i Justícia per poder anar més enllà.

Mentrestant, l’alcaldessa ha manifestat la intenció de l’Ajuntament de “seguir treballant en la mateixa línia practicada fins ara, amb les competències que té l’Ajuntament” per combatre els fets delictius al municipi, que ha qualificat com una de les “preocupacions més importants del govern municipal”. Una de les accions ja realitzades en aquest sentit és la instal·lació de càmeres de videovigilància per millorar la seguretat ciutadana en l’espai públic.

En un dels episodis els aldarulls es van allargar durant hores

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article