Es compleixen dos anys de les mobilitzacions contra la violència policial de l'1-O

El 2 d'octubre del 2017 unes 120 persones es van concentrar a la Jonquera i al Pertús per protestar contra la repressió que hi havia hagut durant el referèndum del dia anterior

per Redacció

Agullana, Cantallops, Política, Vida social, El Portús

S'hi van reunir persones de totes les edats
S'hi van reunir persones de totes les edats | Falgues Fotografia

2 d'octubre del 2017. 12  del migdia. Una setantena de persones es van concentrar a la plaça de l'Ajuntament de la Jonquera per denunciar la violència policial que el dia anterior havien exercit les forces de seguretat de l'Estat espanyol durant el referèndum per la independència. Paral·lelament, mig centenar de persones més van tallar durant uns minuts l'avinguda de Catalunya del Pertús amb el mateix objectiu. En tots dos casos es va condemnar la repressió i es va donar suport a tots els ferits que hi va haver arreu de Catalunya. I avui se'n compleixen dos anys.

Aquelles primeres mobilitzacions van ser només el preludi de la gran vaga general que l'endemà, el 3 d'octubre, va mobilitzar tot el país. A la Jonquera i el Pertús van tancar el 90% dels comerços, i tant la carretera com l'autopista van estar tot el dia pràcticament desertes arran dels talls que es van produir en altres punts de l'Alt Empordà (i d'arreu de Catalunya). Un dia abans, avui en fa també justament un any, la Jonquera s'havia postulat com un dels punts calents de totes les protestes. Però finalment els manifestants no van arribar al municipi ni a la frontera, sinó que es van quedar a uns 15 km, a l'alçada de Pont de Molins, on centenars de jonquerencs es van desplaçar per formar part de la protesta.

Un dia abans, l'1 d'octubre, més de 2 milions de catalans havien participat en el referèndum. A la Jonquera, hi van participar 696 persones, 628 de les quals van votar 'Sí' i 56 'No' (hi va haver 6 vots blancs i 6 de nuls). A Agullana, es van emetre 367 vots, 346 dels quals van ser de 'Sí' i 14 de 'No' (hi va haver 6 vots blancs i 1 de nul). I a Cantallops, hi va haver 152 vots: 140 partidaris del 'Sí', 10 del 'No' i 2 de blancs.

S'hi van reunir persones de totes les edats
S'hi van reunir persones de totes les edats

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article