Cercavila i un concert al carrer Major per evitar la central a la muntanya de Santa Julià

Una cercavila reivindicativa, la lectura d'un manifest i un concert en contra de la instal·lació d'un parc eòlic a la muntanya de Sant Julià de la Jonquera va posar el punt i final a la diada de Sant Jordi en aquest municipi. En el manifest es va demanar una moratòria en la instal·lació d'aquests parcs.
rn
rnLa Joventut Albera Canyera va voler donar un contingut reivindicatiu a la diada d'ahir i va fer tot un seguit d'actes al carrer per donar informació i recollir signatures en contra del projecte de parc eòlic que promou l'empresa Windmaster Spain a la muntanya de Sant Julià, en uns terrenys d'un alt valor natural i que són considerats connector ecològic.
rn
rnEn el manifest, que van llegir els organitzadors, es mostren a favor del desenvolupament de les energies alternatives, com l'eòlica, però consideren que l'actual model de desenvolupament eòlic no alleugerirà els problemes de contaminació ni de canvi climàtic, sinó que «produeix importants seqüeles a zones ben conservades». Per això demanen la implantació racional d'energies renovables i «d'una forma respectuosa amb l'entorn».
rn
rnPer la seva part, l'alcalde, Jordi Cabezas, ha recordat que l'Ajuntament encara no ha rebut el projecte de l'empresa i, per tant, encara no té permís municipal. Tot i això, reconeix que es veuran obligats a donar aquest permís perquè ja té el vistiplau de la Generalitat. Cabezas assegura, malgrat tot, que l'Ajuntament «farà tot el possible perquè el projecte no tiri endavant» i afegeix que «el pla general no permet fer ampliacions de camins rurals ni que s'usin per temes que no siguin forestals», per tant, no permetrà a l'empresa promotora ni obrir nous camins ni eixamplar els actuals.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article