Les carreteres d'Agullana i Cantallops seran traspassades de la Generalitat a la Diputació de Girona

31 MEUR d'inversió en 175 quilòmetres de carreteres gironines
rnLa Generalitat i la Diputació de Girona invertiran en els propers cinc anys 31 milions d'euros (MEUR) per millorar 175 quilòmetres de carreteres de la xarxa viària de les comarques gironines. Aquest pla de millora forma part d'un acord entre les dues administracions, mitjançant el qual una i altra es traspassen la titularitat de diverses carreteres. El secretari per a la Mobilitat del DPTOP, Manel Nadal, ha ressaltat que el conveni 'dóna cohesió a la xarxa viària' del territori.
rn
rnL'acord que han signat la Diputació de Girona i la Generalitat neix arran de la nova Llei de Carreteres, aprovada el mes de juliol passat. El text explicita que la titularitat de les carreteres locals ha de correspondre a la Diputació de Girona, i la de les comarcals és competència de la Generalitat.
rn
rnA les comarques gironines, fins ara hi havia 340 quilòmetres de la xarxa local i comarcal que havien de canviar de titularitat. L'acord al qual han arribat les dues administracions comença a posar ordre a aquesta situació, i traspassa la titularitat de 175 quilòmetres.
rn
rnSegons estableix el conveni, que el Consell de Govern i el ple de la Diputació ja han ratificat, a partir d'ara la Generalitat passa a gestionar 50 quilòmetres d'onze carreteres comarcals que fins ara pertanyien a la Diputació. I de retruc, la Diputació rep 125 quilòmetres de setze carreteres locals que gestionava la Generalitat.
rn
rnEl conveni que han rubricat les dues administracions té una durada de cinc anys. Transcorregut aquest temps, el Govern i la Diputació de Girona concretaran de quina manera es transferiran els 166 quilòmetres restants. Tots ells pertanyen a la xarxa local i els gestiona la Generalitat.
rn
rnL'acord que es va aprovar dimarts passat també preveu que, durant aquests cinc anys, la Diputació i la Generalitat inverteixin un total de 31,01 MEUR per millorar aquests quilòmetres de la xarxa viària. Entre les carreteres que assumirà la Diputació de Girona en els pròxims cinc anys, hi ha la GI-500, entre la Jonquera i Agullana; la GI-501, entre Agullana i la Vajol; la GI-504, entre Terrades i Agullana; la GI-505, entre la Vajol i la frontera francesa; la GI-601 entre la Jonquera i Cantallops; i la GI-667, entre la Jonquera i Cantallops.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article