Els alcaldes de la MAT soterrada volen fer un front comú amb la Catalunya Nord

Els alcaldes dels municipis de l'Alt Empordà afectats per la interconnexió elèctrica, per on la línia de molt alta tensió (MAT) passarà soterrada, volen fer un front comú amb els representants municipals francesos per aconseguir compensacions, després que Red Eléctrica Española (REE) hagi manifestat la seva intenció de no pagar-los. Els afectats estan d'acord amb rebre menys diners que els pobles per on la línia passarà aèria, però afirmen que el soterrament també suposa un impacte.
rnPoc després que REE manifestés la seva intenció de no pagar compensacions als ajuntaments per on la MAT ha de passar soterrada, la Generalitat ja va deixar clar que l'assumpte no estava tancat i que s'havia de debatre. Però segons va informar ahir la Cadena Ser, la tesi de REE és la mateixa que defensa l'informe sobre la interconnexió elaborat pel mediador europeu, Mario Monti. El document de Monti assegurava que aquest tipus de compensacions no tenen raó de ser perquè l'impacte d'una línia soterrada no és el mateix que el d'una aèria. Aquest argument, però, el desmunta l'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas (CiU), un dels pobles per on la MAT passarà soterrada. Cabezas entén que no se'ls compensi igual que els pobles per on la línia passarà aèria: "Jo entendria que les compensacions fossin diferents, perquè l'impacte òbviament serà diferent, però un cop es coneix el projecte de la MAT soterrada es veu que també suposarà impacte important, perquè consistirà a construir com una nova carretera de 13 metres d'amplada sobre el territori sense vegetació, i tindrà impacte important", va afirmar.
rnCabezas proposa obrir un debat juntament amb els municipis afectats de la Catalunya del Nord, i demana fer un front comú per aconseguir aquestes compensacions.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article