Trobada de càrrecs electorals socialistes al MUME

Una delegació del PSC de les Comarques Gironines s'ha trobat aquest matí al Museu de l'Exili de la Jonquera amb el tercer cap de llista dels socialistes francesos a la zona sud del país, Eric Andrieu, per comentar aspectes relacionats amb la vinculació transfronterera entre Catalunya i la regió del Llenguadoc-Rosselló, de la qual Andrieu n'és el vicepresident.Per part dels socialistes gironins han assitit a la reunió la Diputada al Congrés Montse Palma, Rafel Bruguera, el secretari d'educació i campanyes electorals de la federació; Consol Cantenys, regidora de l'Ajuntament de Vilafant i Vicepresident del Consell Comarcal de l'Alt Empordà; Jaume Arnall, alcalde del Far i Isabel Pineda, regidora de l'Ajuntament de Figueres.
rn
rnDurant la trobada al museu, en acabat d'una visita guiada per l'alcalde de la Jonquera, els socialistes gironins i Andrieu han fet un apart per tractar qüestions relacionades amb les connexions de les infraestructures, l'euroregió i la col·laboració, ja existent, entre els dos territoris amb exemples com l'Hospital Transfronterer.
rn
rnAndrieu, que s'ha manifestat partidari de l'oficialització de l'occità a l'Estat francès, ha volgut obrir un paràgraf per destacar la importància de l'euroregió com a motor del desenvolupament i com un autèntic espai amb entitat geopolítica. El candidat occità dels socialistes francesos ha situat l'euroregió al capdavant dels reptes que afrontaran, tan Catalunya com el Llenguadoc-Rosselló, durant els pròxims vint anys.
rn
rnEls socialistes gironins, partidaris també de l'euroregió, han parat atenció en les paraules d'Andrieu. Però hi han introduit un matís per ressaltar les raons que fan primordial fer arribar a la ciutadania la importància de la col·laboració entre territoris. Al mateix temps s'han manifestat absolutament conveçuts que Europa necessita un canvi de lideratge perquè la situació crisi del sistema fa caure de madur que el model liberal aplicat per la dreta ha fracassat.
rnenrrere

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article