La Jonquera no ha de rebre compensacions pel soterrament de la MAT, segons el CILMA

El president del Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient (CILMA), Lluís Lloret, afirma que els ajuntaments gironins afectats per la interconnexió de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) no han de cobrar indemnitzacions.
rn
rnLloret s'ha sumat a l'argument de la companyia Red Eléctrica i considera que 'l'única compensació és el soterrament, no n'hi pot haver altra perquè amb això és suficient'.
rn
rnA més, afegeix que entén que els ajuntaments siguin 'egoistes' i mirin d'aconseguir la màxima compensació però reclama que es dediquin a fer pressió per aconseguir que la resta de la MAT també sigui soterrada.
rn
rnAmb aquestes afirmacions Lluís Lloret ha posat en evidència que no comparteix l'opinió de l'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, que creu que els municipis per on la MAT passa soterrada també haurien de rebre compensacions. L'argument de Lloret és el mateix que el de REE: que el soterrament ja és suficient compensació. 'Crec que no és correcte', ha criticat Lloret que diu que 'no ve al cas' que qui té la infraestructura soterrada reclami indemnitzacions.
rn
rnLa intenció de Lloret és que aquests alcaldes també s'uneixin al front comú per reclamar que la resta de la MAT també se soterri. Lloret ha afirmat que s'ha obert una 'nova porta' amb l'exposició de l'estudi sobre la viabilitat de soterrar la MAT al Parlament. 'S'estan prenent la possibilitat seriosament', ha afirmat Lloret que afegeix que els grups polítics s'han compromès a analitzar l'estudi. Segons Lloret, s'han donat un termini de dos mesos per pronunciar-se sobre l'estudi.
rn
rnLloret ha reiterat que el soterrament és possible i viable. També ha recordat que és molt més econòmic soterrar els 60 quilòmetres -inclòs el ramal de Riudarenes- que soterrar la interconnexió i 'tot i això es fa'. Lloret creu que des del Parlament han de veure que és una possibilitat i que és qüestió de 'voluntat política'.
rn
rn10 anys del CILMA
rn
rnEl CILMA celebrarà el seu desè aniversari en una jornada el 22 de maig. Després de l'assemblea on aprovaran el pressupost i les línies de treball per aquest any, faran una tarda festiva amb la presència del conseller Francesc Baltasar i el secretaris per a la Mobilitat Manel Nadal. Al castell de Sant Ferran de Figueres hi haurà ponències, el lliurament dels premis CILMA i uns reconeixements especials als 10 anys.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article