Intercanvi cultural i esportiu entre joves de la Jonquera i del Rosselló

Aquest cap de setmana (15, 16 i 17 de maig) a la localitat nordcatalana de Tautavel tingué lloc un raid Cultural i Esportiu organitzat pel Museu de la Prehistòria d’aquesta localitat.
rnEn total 12 joves de la Jonquera (6 nois i 6 noies de 12 a 15 anys), acompanyats per tres monitors hi van participar. Al llarg del cap de setmana van conviure amb joves del Rosselló i el Vallespir. El dissabte dia 16 de maig es va fer el Raid Cultural i Esportiu. Activitats amb BTT, probes dins el museu, orientació, tir amb arc, tirolina, rugby, etc... són alguns dels exemples que els joves realitzaren.
rn
rnAquesta activitat s’emmarca en el projecte Pirineus Joves – 2009, el qual té com principal objectiu fomentar la relació de joves de 12 a 15 anys de banda i banda dels Pirineus.
rnAquesta col·laboració ja es va iniciar el 16 de Gener de 2009 quan tingué lloc als Porxos de Can Laporta una trobada transfronterera de regidors i tècnics de joventut l’Alt Empordà amb regidors i tècnics de la regió Pyrénées-Orientales del Ministeri de Joventut i Esports de la República Francesa. Un dels principals objectius de la trobada fou establir contactes entre representants dels municipis assistents per així fomentar l’intercanvi entre joves de 12 a 15 anys dels dos països.
rnEn aquest sentit es crea el projecte: Pirineus Joves – 2009. En el cas del municipi de la Jonquera s'han iniciat contactes amb el municipi Rossellonès de Bages. Setmanes enrere, l’alcalde de la Jonquera, Sr. Jordi Cabezas, fou rebut a Bages per representants del consistori rossellonès. Allà comentaren, entre altres, la possibilitat d’establir trobades entre joves i entitats dels dos municipis.
rnLa setmana passada, la primera tinent d’alcalde de Bages, Sra. Maria Cabrera, i el tècnic municipal de joventut, Sr. Frédéric Pages, vingueren a la Jonquera per concretar amb la regidora de joventut, Sra. Raquel Fiol, i el personal tècnic de l’àrea, Sr. Toni Vidal i Sra. Pilar Vila, aspectes logístics del raid de Tautavel així com planificar un intercanvi que es durà a terme el proper mes d’Agost, on fins i tot també hi participaran joves del municipi malageny d’Arriate.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article