Detinguts a la Jonquera tres membres d'una banda que exercia "el butrón"

Els Mossos d'Esquadra juntament amb la Guàrdia Civil han desarticulat un grup criminal dedicat a cometre robatoris amb força a empreses i establiments de Catalunya i Osca pel mètode del butró.
rnA principis del mes de gener d’ enguany , la Unitat Central d’ Associacions il·lícites dels mossos va iniciar la investigació d’un grup de ciutadans albanokosovars de qui es tenia la sospita que podrien estar cometent diversos robatoris a empreses de polígons industrials, supermercats i restaurants allunyats dels nuclis urbans. Això els permetia actuar amb certa tranquil·litat. Acostumaven a accedir als establiments foradant les parets o teulades i despenjant-se amb cordes.
rn
rnAviat els investigadors van poder corroborar aquests fets i també van trobar diversos indicis que relacionaven als sospitosos amb robatoris ocorreguts a fora de Catalunya, concretament a Osca i Castelló.
rn
rnVa ser per aquest motiu que es va considerar oportú orquestrar una investigació conjunta amb la Guàrdia Civil de la Comandància de Catalunya . La investigació ha estat tutelada pel Jutjat d’ Instrucció número 1 de Tremp (Lleida).
rn
rnFinalment el passat 12 de maig es va procedir a la detenció de tres integrants del grup. Els lladres van ser detinguts a la Jonquera quan es disposaven a traspassar la frontera. Se’ls hi van intervenir telèfons mòbils, efectes i eines utilitzades per la comissió dels robatoris i diners en efectiu.
rn
rnDesprés de passar a disposició judicial del Jutjat de Guàrdia de Figueres els tres detinguts, Skender J., de 47 anys, Naim J., de 35 anys i Shefqet J., de 34 anys han ingressat a la presó.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article