Torna la inestabilitat política a l'Ajuntament de Cantallops

"L’Alcalde de Cantallops, Damià Contreras, trenca l’acord de govern d’Alcaldia compartida i destitueix el 1r Tinent d’Alcalde i Regidor de Cultura, Miquel Serrano, a qui havia de cedir el càrrec el proper mes d’agost"
rn
rnL’Alcalde de Cantallops, Damià Contreras, va ser escollit gràcies a una moció de censura el dia 2 de febrer de 2008 amb els vots de la majoria del plenari. Amb l’objectiu de no permetre que el 1r Tinent d’Alcalde i Regidor de Cultura, Miquel Serrano, accedís al càrrec d’Alcalde, aquest ha estat destituït per decret d’Alcaldia, quan estava previst, pactat i signat que ocupés el càrrec d’aquí a dos mesos.
rn
rnDamià Contreras (CiU) és alcalde perquè, després d’una moció de censura contra el seu cap de llista i anterior alcalde, va arribar a un pacte de govern amb un regidor del seu grup i amb els dos regidors a l’oposició d’IC-AM (Independents per Cantallops-Acord Municipal). Aquest pacte de govern implicava la seva renúncia al càrrec el dia 15 d’agost de 2009 –la meitat de la legislatura– i la represa de l’alcaldia pel cap de llista d’IC-AM, Miquel Serrano. Ara aquest últim ha estat destituït per decret d’Alcaldia del seu càrrec de 1r Tinent d’Alcalde i Regidor de Cultura.
rn
rnEl pacte de govern va néixer amb la voluntat de gestionar la vida municipal des del consens i la transparència. Contràriament a l’esperit d’aquest pacte, l’actual Alcalde ha intentat imposar un funcionament de presa de decisions unilaterals i, fins i tot, en diverses ocasions ha amenaçat amb canviar el pany de les dependències municipals per impedir-hi l’accès al fins ara 1r Tinent d’Alcalde i Regidor de Cultura.
rn
rnFeia mesos que se sospitava que l’Alcalde no tenia intenció de cedir el seu càrrec, tal i com havia promès, ja que en nombroses ocasions havia considerat aquest pacte de govern literalment com a “paper mullat” i sense cap validesa. De fet, des de l’estiu de 2008, havia anat mostrant indicis de la seva voluntat d’incomplir dit pacte, tot muntant una campanya de desprestigi de les actuacions del 1r Tinent d’Alcalde. Curiosament, el motiu que ha al·legat per tal de prendre una decisió tan dràstica ha estat el suposat trencament del pacte de govern per part d’aquest últim.
rn
rnEl 1r Tinent d’Alcalde, que, des de la Regidoria de Cultura, havia portat a terme iniciatives com intentar reobrir l’escola –tancada des de l’any 1984– i va engegar –amb un notable èxit– un casal pels nens i nenes del poble l’estiu passat, ha manifestat la seva voluntat de continuar treballant pel poble amb el grup IC-AM des de l’oposició i de mantenir-se fidel als motius que el van portar a participar en la moció de censura contra l’anterior alcalde.
rn
rnAmb aquesta destitució, l’actual Alcalde té la intenció de ser-ho fins que acabi la legislatura sense haver obtingut la majoria de vots dels electors, sense haver sigut mai cap de llista i, el que és més important, sense tenir el suport i el recolzament del poble.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article