El MUME participa en el festival 24e Rencontres Cinémaginaire d’Argelers

Dins els actes del 70è aniversari de la fi de la Guerra Civil i de l’exili republicà, el proper dissabte 28 de maig a les 18:30h es projectarà en qualitat d’estrena de la pel·lícula documental "Mon père, notre histoire", de Mercè Carbó Bosch. Aquesta activitat forma part de la programació sobre la Retirada i l’exili republicà integrada en el Festival de cinema 24e Rencontres Cinémaginaire que té lloc a Argelers entre el 20 i el 31 de maig, i que compta amb la col·laboració dels municipis de Banyuls, Elna, La Jonquera, Prats de Molló i Sant Llorenç de Cerdans.
rn
rnLloc: sala d’activitats temporals del MUME.
rn
rnMon père, notre histoire (Suïssa, 1h13) és un documental realitzat per la periodista Mercè Carbó Bosch. La realitzadora presenta una història dolorosa que s’inscriu en la Guerra Civil i el franquisme. A la pel·lícula hi és present una herència amagada als infants dels protagonistes d’aquell fet històric durant més d’una generació, que es manifesta en el silenci voluntari que impregna la memòria del pare. Apareix també tota la qüestió relacionada amb la digestió del trauma de la guerra i els seus efectes en el procés de derogació del franquisme. El documental conjumina la rellevància del pes de la història tant en l’esfera pública com l’esfera privada i íntima del nucli familiar. Per mitjà de múltiples interrogacions que planegen sobre allò que va fer el seu pare durant la dictadura franquista, Mercè Bosch posa sobre la taula la qüestió de les actituds polítiques dels individus en règims polítics mancats de llibertat. Es tracta d’un film ple de coratge, que aporta una mirada diferent sobre el passat recent al nostre país.
rn
rnEl mateix dia, abans del visionat del documental, es tindrà l’oportunitat de veure un document fílmic d’època poc conegut, que conté unes imatges realitzades el mes de febrer de 1939 al Rosselló. Es tracta d’un recull visual que posseeix un valor excepcional al voltant dels primers moments del gran èxode republicà.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article