Concert en commemoració del 64è aniversari de l’alliberament del camp de Mauthausen al MUME

Dins la Programació d’activitats temporals 2009 (Actes del 70è aniversari de la fi de la Guerra Civil i de l’exili republicà) hi ha programat un concert en commemoració del 64è aniversari de l’alliberament del camp de Mauthausen. Serà el proper 29 de maig a les 20h amb el nom de “La guitarra de Federico García Lorca”. Serà un concert de guitarra clàssica a càrrec de Juan Francisco Ortiz, músic i professor del Conservatori de Perpinyà. Aquest concert s’ofereix per gentilesa de Juan Francisco Ortiz (fill d’exiliat republicà deportat a Mauthausen) en commemoració del 64è aniversari de l’alliberament del camp de Mauthausen.
rnLloc: sala d’activitats temporals del MUME.
rn
rnJuan Francisco Ortiz va néixer a Paris en el si d’una família d’exiliats republicans d’origen andalús. El seu pare, que actualment resideix a Perpinyà, és un dels supervivents de la deportació que van patir milers d’exiliats al camp de concentració de Mauthausen. Aquest mes de maig es compleix el 64è aniversari de l’alliberament per les tropes aliades d’aquell camp de trist record. Es calcula que hi van morir al voltant de 122.000 persones, i gairebé 7.000 de les víctimes eren catalans i espanyols deportats pels nazis des de França.
rn
rnJuan Francisco Ortiz, gran coneixedor de la guitarra clàssica, oferirà un concert gratuït en què hi interpretarà temes d’Isaac Albeniz, Manuel de Falla i un seguit de temes de composició pròpia inspirats en la poesia de Federico Garcia Lorca.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article