Cantallops organitza el segon sopar per prevenir incendis

Cantallops

El foc de juliol de 2012 també va arribar a les “portes” de Cantallops (Foto arxiu Miquel Serrano)
El foc de juliol de 2012 també va arribar a les “portes” de Cantallops (Foto arxiu Miquel Serrano) | Lluis Serrano
El foc que fa dos anys va afectar 13.000 hectàrees de l’Alt Empordà segueix present a la Festa Major de Cantallops. Considerat el pitjor incendi de la zona en els darrers 25 anys, les nombroses activitats preventives que se’n van desprendre segueixen multiplicant-se.
L’estiu de l’incendi s’organitzà un sopar en el context de la Festa amb l’objectiu de recaptar fons per a l’ADF. Dos anys després s’ha recuperat la iniciativa i el divendres 22 se n’organitzà el segon. Tot i que l’any passat també se’n va fer un, aquest va ser una activitat més de la Festa Major. Inicialment estava programat a la fresca, però el mal temps obligà a traslladar-lo a la sala de la societat. L’assistència va ser massiva, més de dues-centes persones van ser-hi presents. Els beneficis obtinguts es destinaran a l’ADF per desbrossar i mantenir els boscos nets, que aquest estiu han comptat amb l’ajut de cinc burres pasturant el perímetre. Al final de la vetllada es va reconèixer, a més de la feina del cuiner, la iniciativa d’un veí del poble de construir una barraca per aquests animals. 
Pel que fa a la resta de la Festa Major, la inestabilitat meteorològica obligà a traslladar l’actuació de “Radio Hits” del divendres 22 al dissabte 23, després del ball de nit a càrrec de l’orquestra “Titanium”. La tarda del dissabte es va dedicar als més petits amb un espectacle de música i animació infantil, seguit de la tradicional xeringada de colors. A més, a la pista poliesportiva s’organitzà el quart torneig de Futbol Sala. Per tancar la festa, diumenge s’oferí missa i sardanes amb la “Cobla Cervianenca”.  
(Anna Font)

Comentaris

Comenta aquest article