La IAEDEN i veïns de Cantallops denuncien l'Ajuntament de Sant Climent Sescebes

Cantallops

La IAEDEN i veïns de Cantallops denuncien l'Ajuntament de Sant Climent Sescebes
La IAEDEN i veïns de Cantallops denuncien l'Ajuntament de Sant Climent Sescebes | Infojonquera.cat
La IAEDEN-Salvem l’Empordà i diversos veïns de Cantallops han interposat una denuncia a l’Ajuntament de Sant Climent Sescebes perquè es restauri la legalitat urbanística per la invasió d’aquest terme municipal a causa de la construcció d’una carretera nova promoguda per l’Ajuntament de Cantallops. Segons ha explicat un dels veïns, el projecte no va passar per la comissió urbanística de Girona.
 
La plataforma IAEDEN i diversos veïns de Cantallops han formulat denúncia a l’Ajuntament de Sant Climent per tal que s’incoï un expedient de protecció de la legalitat urbanística perquè, segons explica un dels veïns, Lluís Serrano, “s’ha envaït, construït i pavimentat part del seu terme municipal sense cap tipus de tramitació legal". Els fets es remunten, segons la denúncia a l’any 2004, quan l’Ajuntament de Cantallops va aprovar el projecte de pavimentar un itinerari de camins públics i veïnals existents i que havia d’enllaçar amb el tram promogut per l’Ajuntament de Sant Climent i que connecta amb la GI-602,anomenat “Pavimentació de la carretera de Cantallops a Els Estanys” i executat el 2005. Per la seva banda, l’Ajuntament de Cantallops no va executar aquest projecte i, el 2005, en va redactar un de nou que modificava l’anterior que, tot i que el descrivia com a “modificat” i de “pavimentació”, en “la pràctica preveien un traçat completament nou, per un terreny accidentat i boscós, allunyat dels camins públics i de l’itinerari conegut. Aquest nou projecte fou aprovat per l’Ajuntament de Cantallops sense els protocols que assenyala l’article 48 de la llei d’urbanisme”, ha explicat Serrano.

L’any 2007 l’Ajuntament de Cantallops va executar un traçat d’una carretera que, segons han explicat des de la IAEDEN, “tampoc s’ajustava al projecte modificat i aprovat". Aquesta execució es va fer sense practicar cap expropiació i destruint parcialment els límits entre els termes de Cantallops i Sant Climent Sescebes, amb el resultat d’invasió, construcció i pavimentació en diferents finques del terme municipal de Sant Climent Sescebes (terrenys propietat del Ministeri de Defensa). Segons els denunciants, “es tracta d’un greu precedent d’il·legalitat urbanística i de destrucció del medi”. Per aquesta raó, han denunciat a l’Ajuntament de Sant Climent per tal que “s’incoï un expedient de protecció de la legalitat urbanística perquè s’ha envaït, construït i pavimentat part del seu terme municipal sense cap tipus de tramitació legal”.

De Figueres.com
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article