El temporal complica l’arribada dels Reis a Cantallops

Cantallops

Imatges de la cavalcada de Reis de l'orient a Cantallops
Imatges de la cavalcada de Reis de l'orient a Cantallops | Ajuntament de Cantallops
SSMM els Tres Reis Mags d’Orient van repetir per tercer any consecutiu la Cavalcada pels carrers del poble, així com l’arribada del Campament Reial el diumenge 3 en el seu segon any. Però un dels protagonistes de les jornades va ser el temporal,  que va marcar l’agenda de les visites reials.

El seguici que acompanya els Reis va fer parada a Cantallops després que s’ajornés del dissabte 2 al dia 3 davant les inclemències meteorològiques que van dificultar tant el muntatge com la posada en escena. Tot i això, el diumenge es va celebrar amb total normalitat i els patges van recollir les cartes dels nens i nenes del poble. En aquesta segona edició es va canviar la ubicació a un dels camps del costat de la Font de Dalt en el qual s’accedia a través del camí Estret.

Enguany, el Campament va comptar amb més escenificacions que l’any anterior, un total de 8, col·locades en forma esfèrica al voltant dels “Animadors Reials” –els quals tocaven els tambors i ballaven- situats a l’epicentre.  Tant bon punt s’entrava al recinte hi havia habilitada una zona on els “Ajudants Reials” convidaven als nens i nenes a pintar uns dibuixos per entregar als patges juntament amb la carta, els seguia les “Filadores” ,els “Ferrers”, els “Pastors”, els “Cuiners”, encarregats de repartir la xocolata amb melindros per fer més amena l’espera per l’entrega de la carta als “Patges”, a qui seguia els “Fuster” i per últim el “Carboner”.

La pluja també va fer de les seves el dia de la Cavalcada, fent que la incertesa es mantingués fins a l’últim moment que, sumat als problemes tècnics d’última hora, va fer arribar SSMM els Reis Mags d’Orient amb uns 30 minuts de retard.

Hores abans de la sortida programada a les 6 de la tarda el temps amenaçava la continuïtat de la cercavila, però no va ser fins instants abans de la Cavalcada que la pluja va afluixar. L’organització, però, tenia previst com a pla B traslladar els Reis i la comitiva reial a la Sala de la Societat en el cas que la pluja impedís la cercavila. Tot i això, l’avaria posterior en l’equip de música i l’enllumenat de les carrosses va tornar a col·locar la cercavila a la corda fluixa que finalment va desfilar més tard de l’hora prevista. 

També hi va haver un lleuger canvi en el punt de sortida, l’organització va optar per  escurçar el recorregut davant la inestabilitat meteorològica i per no fer més llarga l’espera del centenar d’assistents. Els reis van arribar a Cantallops per l’antic camí de Capmany, rere la parada d’autobús, i no per la carretera principal,GI-601, que comunica amb La Jonquera, tal i com estava programat.

Malgrat els entrebancs, les tres carrosses -que portaven regals, els Reis Mags i una parella de fades respectivament-, van desfilar pel carrer Figueres fins la Plaça Major acompanyats de tambors i torxes sota l’atenta i il·lusionada mirada dels nens i nenes, per després encaminar-se cap a l’Església on l’alcalde, Joan Sabartés, va fer entrega de la clau màgica. Abans d’acomiadar-se, SSMM van lliurar un regal a cadascun dels nens i nenes, un petit tastet abans del màgic despertar del 6 de gener que va omplir l’església de salts, rialles, alguns plors dels més menuts i flaixos.

Anna Font
Imatges de la cavalcada de Reis de l'orient a Cantallops
Imatges de la cavalcada de Reis de l'orient a Cantallops

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article