La Comissió Europea diu que les maniobres militars en espais protegits de l'Albera no estan prohibides

Mediambient

La Comissió Europea diu que les maniobres militars en espais protegits de l'Albera no estan prohibides. Imatge dels Estanys de la Jonquera.
La Comissió Europea diu que les maniobres militars en espais protegits de l'Albera no estan prohibides. Imatge dels Estanys de la Jonquera. | Infojonquera.cat
La Comissió Europea creu que les maniobres militars en espais protegits de la Xarxa Natura no estan prohibides. La paradoxa, però, és que Brusel·les ha aclarit que les maniobres militars en espais protegits per l'Albera, i altres paratges protegits de la Xarxa Natura 2000, no estan prohibides per normativa europea com a tal, però també diu que els Estats membres si que "estan obligats a evitar el deteriorament dels hàbitats naturals d'aquests espais, així com pertorbacions significatives de les espècies per a la protecció dels quals es van declarar els mateixos".

La resposta arriba després que els eurodiputats d'ERC, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, haguessin denunciat les maniobres militars, incloses pràctiques de tir i llançament de material explosiu, dins o a l'entorn de l'Espai d'Interès Nacional de les Gavarres, el Parc Natural de l'Albera iu el Parc Natural de Collserola, tots ells dins de la xarxa Natura 2000. El eurodiputats entenien que aquests espais  "no són llocs adequats per a tals pràctiques, pel risc que comporten per a la flora i fauna, els seus hàbitats i les persones" i van instar la Comissió a aclarir si aquestes maniobres "són compatibles" amb la protecció mediambiental a la qual obliga la Xarxa Natura 2000.

Tot i això el comissari ha admès que "la Comissió no disposa d'informació detallada sobre les maniobres militars" en aquests tres espais de la Xarxa Natura 2000. Això sí, ha deixat clar que els Estats membre "estan obligats a evitar el deteriorament dels hàbitats naturals d'aquests espais, així com pertorbacions significatives de les espècies per a la protecció es van declarar els mateixos".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article