Les colles de Gràfic es reactiven aquest mes d'agost

Entitats

Les colles de Gràfic es reactiven aquest mes d'agost. Imatge d'arxiu.
Les colles de Gràfic es reactiven aquest mes d'agost. Imatge d'arxiu. | Arxiu: Josep Ribas - Falgués Fotografia
És estiu, i les Festes Majors dels pobles o barris proliferen arreu del territori, i ja se sap, on hi ha festa, hi ha música i activitats al carrer, com ara correfocs i cercaviles. I si hi ha música i cercaviles algú les ha de protagonitzar, i en això a la Jonquera en som uns especialistes. Gràfic, (Grup d'Animació de festes i Correfocs de la Jonquera) n'és el màxim exponent.

Aquests dies d'agots algunes de les colles de l'entitat es roben amb l'agenda plena d'actes per cobrir i també, a vegades, es troben amb escassetat d'efectius. Res estrany, sovint el qui fa de diable, en un correfoc, també fa de graller a la cercavila dels Xanquers, i el que fa de tambor al correfoc també ho fa per acompanyar a la colla de grallers amb un tabal. I és en aquest context que les colles dels grallers i tambors han iniciat aquest mes d'agost una campanya per aconseguir fer créixer les colles i també per assajar.

Pel que fa als grallers han programat tots els divendres del mes d'agost per fer cursos d'iniciació a la gralla. No cal experiència musical prèvia, és un curs gratuït i es fa els divendres de 19,00 a 20.00 h Per a més informació adreceu-vos via mail a grallers@albera.org

En el cas de la colla de tambors està prevista per avui mateix dimecres una reunió informativa als Porxos de Can Laporta. L'objectiu és engrescar a l'ingrés de nous membres a la colla. El resultat, per als qui hi estiguin interessats i ingressin a la colla és ben seductor: festa, gresca, nous companys i visitar pobles de la comarca en plena Festa Major. Així que ja ho sabeu, si hi esteu interessats us esperen avui a Can Laporta a les 20.30 h. Som-hi?

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article