La Jonquera s'apropa als 40 abans d'una baixada del termòmetre

Mediambient

La Jonquera s'apropa als 40 abans d'una baixada del termòmetre
La Jonquera s'apropa als 40 abans d'una baixada del termòmetre | Infojonquera.cat
La calorada més important de l’estiu que ens ha afectat aquesta setmana ja té les hores comptades. Aquest episodi, que ens ha dut temperatures al voltant dels 37º les darreres 48 hores, anirà a la baixa al llarg del cap de setmana i els termòmetres baixaran clarament de cara als següents dies.

Avui estem tenint una jornada en conjunt assolellada i molt calorosa amb una tarda en què el vent girarà a nord. Protecció Civil de la Generalitat manté des d’ahir al matí en Alerta el Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor ja que, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), l’episodi de temperatures extremes s’ha de mantenir encara fins avui dissabte. A L’Empordà bufarà la tramuntana reescalfada.

Diumenge amb baixada del termòmetre a tot Catalunya

De cara a diumenge, durant la nit i matinada els ruixats poden arribar a les Terres de l’Ebre i a punts de Girona i del nord de la Catalunya Central, però la jornada tornarà a ser assolellada en general. Atenció perquè les temperatures ja recularan amb més ganes i pràcticament a enlloc s’arribarà als 35º. De fet, la majoria de màximes es situaran entre els 28º i els 33º.  La tramuntana seguirà bufant a l’Empordà.

De cara a la setmana que ve, es consolidarà aquest descens del termòmetre amb temperatures que baixaran clarament a tot el territori i que, de cara a mitjans de setmana, es situaran inclús per sota de la mitjana amb valors màxims que no arribaran als 30º a pràcticament enlloc.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article