L’Ajuntament aposta pels compostadors a casa dels jonquerencs

Mediambient

L'Ajuntament aposta pels compostadors a casa dels jonquerencs. Imatge d'arxiu
L'Ajuntament aposta pels compostadors a casa dels jonquerencs. Imatge d'arxiu
El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha posat a disposició dels diversos ajuntaments un total de 200 compostadors, subvencionats per l’Agencia Catalana de Residus, per tal d’incrementar en l’ambit local l’autogestió dels  residus de  materia orgànica. L’objectiu d’aquesta actuació és reduir la fracció que pugui  arribar al Centre de Tractament de Residus (CTR) un cap entri en funcionament.
 
En aquests moments hi ha més de 1.000 famílies a tata la comarca que disposen del sistema de gestió de la materia organica, a partir del compos­tatge casola, després que des de l’any 2008 l’àrea de Medi Ambient del Consell va començar aquesta pràctica. El compostatge permet obtenir un adob de màxima qualitat per al jardí o l’hort i reduir el volum de residus que es dipositen als contenidors.
 
Els jonquerencs i  jonquerenques que estigueu interessats en obtenir un compostador, només cal que us adreceu a l’area de Territori de l’Ajuntament de la jonquera,  plaça de l’Ajuntament, 4, en  horari  de matins de 8.30 a 14.30 h, i ompliu la sol·licitud.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article