Nou episodi de vents huracanats

Les ràfegues de tramuntana han arribat als 140 km/h

Successos

Al Burger King va caure la marquesina de l'exterior
Al Burger King va caure la marquesina de l'exterior | Infojonquera
Un nou episodi de vents huracanats, que van començar ahir al matí i encara continuen bufant, ha tornat a provocar diversos desperfectes a la Jonquera i rodalies. En aquest cas, la tramuntana ha bufat durant més de 24 hores seguides i les ràfegues han arribat als 140 km/h. La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat va activar ahir l'alerta del pla d'emergències per risc de ventades, el Ventcat, i no l'ha desactivat fins avui a la una del migdia. En aquest període de temps, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 354 trucades d'arreu de Catalunya, 71 de les quals s'han fet des de l'Alt Empordà, on els Bombers han fet 66 sortides.

A la Jonquera, una de les incidències més destacades ha estat la caiguda de la marquesina que hi havia a l'exterior del nou establiment Burger King del polígon de la zona sud. Però també hi ha hagut alguns avisos per arbres i branques caigudes o a punt de caure, teules, antenes o cartells, entre d'altres. A més, el Servei Català de Trànsit va demanar als conductors que haguessin de circular per l'N-II o l'AP-7 entre la Jonquera i Figueres que extremessin la precaució.

Es preveu que en les properes hores les condicions generals millorin, però el Servei Meteorològic de Catalunya ja ha avançat que, a l'Alt Empordà, el vent continuarà almenys fins al vespre, i que les ràfegues encara poden arribar als 100 km/h.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article