L'Ajuntament de la Jonquera canviarà un centenar de bombetes i làmpades per dispositius LED

L'actuació es farà a la zona del Carme-Cavi i als carrers Horta d'en Geli, Migdia, Falguers i Roc de Miradones

Mediambient

El carrer Migdia és un dels que es beneficiarà del canvi
El carrer Migdia és un dels que es beneficiarà del canvi | Infojonquera.cat
Amb la voluntat de continuar fent avançar el poble en termes de sostenibilitat i eficiència energètica, l'última Junta de Govern Local de l’Ajuntament de la Jonquera va aprovar adjudicar dels contractes per a la instal·lació de nova il·luminació LED al municipi. Més concretament, substituïran més d'un centenar de bombetes i làmpades dels carrers per dispositius LED, una tecnologia molt menys contaminant i més eficient des del punt de vista energètic. L'actuació costarà 12.741,77 euros (IVA exclòs).

El canvi, que té el doble objectiu de millorar el rendiment de les instal·lacions elèctriques i contribuir a la reducció d’emissions de CO2, es durà a terme a la zona del Carme-Cavi i als carrers Horta d’en Geli, Migdia, Falguers i Roc de Miradones.

Un important estalvi energètic per al municipi
Els treballs consistiran en la substitució de 62 bombetes de vapor de sodi i 39 làmpades de vapor de mercuri per un nombre igual de dispositius LED amb la mateixa potència, que permetran reduir substancialment l’actual despesa energètica. A més, la il·luminació LED, a diferència de la que s’utilitzava fins ara, és totalment sostenible i no emet gasos d’efecte hivernacle. Així, està  previst que amb l’actuació es redueixin fins a 8.420 wats.

El regidor de Territori i Qualitat Urbana, Rafa Medinilla, assegura que “volem fer de la Jonquera un municipi implicat en la lluita contra el canvi climàtic i en l’adopció de noves tecnologies més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient i més eficients per als nostres veïns”. En aquesta línia, Medinilla explica que “si volem suscitar entre els veïns i veïnes una petita dosi de reflexió i conscienciació sobre la despesa energètica, cal, primer, que des de les administracions en donem exemple”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article