La Jonquera invertirà 5.500 euros en dos anys per controlar les colònies de gats del carrer

L’Associació Jonquerenca Protectora de Gats farà les tasques amb el suport econòmic de l’Ajuntament

Mediambient

Entre aquest 2018 i el 2019, l’Ajuntament de la Jonquera concedirà 5.500 euros a l’Associació Jonquerenca Protectora de Gats perquè faci un control de les colònies felines que hi ha en diversos carrers del municipi. El ple ordinari del mes de maig ja va donar el vist-i-plau al conveni per fomentar la protecció, ordenació i manteniment de la població de gats, i fomentar-ne l’adopció; i la sessió d’aquest juliol ha aprovat la concessió d’una subvenció econòmica a l’entitat. Aquest any els faran una bestreta de 2.500 euros perquè puguin començar a treballar, i l’any vinent els transferiran 3.000 euros més.

"Dins del conveni que ja havia aprovat l’últim ple no quedava especificat que poguéssim donar una bestreta, i ara l’hem modificat per poder incorporar aquesta subvenció”, explica l’alcaldessa, Sònia Martínez, que argumenta que “aquesta entitat només està subvencionada per l’Ajuntament i no disposen de recursos per poder fer tota la feina que fan”.

L’Associació Jonquerenca Protectora de Gats és un grup de voluntaris que, amb aquesta col·laboració del Consistori, alimenten i intenten controlar les diverses colònies felines que hi ha al municipi a través del control i l’esterilització. Fan un seguiment dels exemplars, els intenten agrupar en llocs allunyats de les zones habitades perquè no molestin els veïns, i fomenten l’adopció dels animals abandonats.

A través de les xarxes socials van difonent la seva activitat, i també demanen col·laboracions ciutadanes. Entre l’ajuda que requereixen, hi ha tant informació (per localitzar possibles colònies no controlades) com donatius en espècies (pinso, pipetes, mantes, transportins, gàbies de captura, medicaments...) o cases d’acollida (temporalment, en casos puntuals, fins que es trobin adoptants).

Comentaris

Cristina La jonquera
1.

Muchas gracias por el a pollo y confianza de mi ajuntamiento,
Es muy importante para las personas que amamos y respetamos los animales el protejer a los gatos de calle , ya que estan muy castigados y maltratados por la sociedad.
Crellendo que son animales enfermos y portadores de enfermedades en lo cual estan muy equivocados..
Son animales magnificos , cariñosos y sobretodo muy leales no son nada traicioneros, ya que llevábamos años trabajando y compartiendo momentos con ellos!!!!!!
Mil gracias!!
Cristina serrano marin .

Comenta aquest article