Les protestes dels 'armilles grogues' francesos tornen a bloquejar la Jonquera

El punt àlgid va ser ahir al vespre, quan accedir al municipi es va convertir en una tasca realment complicada

per Redacció

Successos, Vida social, El Portús, Economia

L'AP-7 ha estat bloquejada tot el cap de setmana
L'AP-7 ha estat bloquejada tot el cap de setmana | Falgués Fotografia

Les protestes dels ja coneguts com a "armilles grogues" francesos, que aquest cap de setmana han provocat diversos aldarulls a tot el país gal, han tornat a bloquejar completament la Jonquera. Milers de persones protesten contra l'increment del preu del carburant i altres impostos que ha dut a terme el govern d'Emmanuel Macron, i en el que ja és el tercer cap de setmana consecutiu, la mobilització ha tallat carreteres i ha provocat diversos enfrontaments, sobretot a París.

A la Jonquera, ja el cap de setmana passat els comerciants van lamentar que la problemàtica els havia provocat pèrdues que arribaven al 70% de la facturació, i aquest cap de setmana la situació ha empitjorat, i s'ha estès a la resta de la comarca. Ahir al migdia els talls de l'autopista i la carretera nacional a França van provocar diverses aglomeracions de vehicles la Jonquera. Unes aglomeracions que amb el pas de les hores, van acabar bloquejant el municipi. A l'AP-7, les cues (sobretot de camions) en sentit nord van ser quilomètriques. Els Mossos d'Esquadra van barrar els accessos a la Jonquera i van desviar els vehicles per la carretera. Però això va provocar que la densitat a l'N-II també anés incrementant, i que el bloqueig s'acabés estenent. Al vespre, hi va haver unes hores en què va ser difícil accedir al municipi, ja que les cues arribaven també a punts com Cabanes o Pont de Molins.

A poc a poc la situació es va anar calmant, però avui diumenge els accessos a França encara estan bloquejats, i els efectes es continuen deixant veure sobre la circulació per la Jonquera ie l seu entorn.

L'AP-7 ha estat bloquejada tot el cap de setmana

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article