Creen un inventari de patrimoni històric per potenciar-lo com a atractiu turístic

L'estudi 'Girona Terra Memorial' vol crear una nova marca que permeti posicionar una trentena d'indrets de la demarcació de Girona, molts dels quals són a la Jonquera i rodalies

per Redacció

Agullana, Cantallops, El Portús, Cultura, Patrimoni, Història

L'obra té el MUME com a punt de referència
L'obra té el MUME com a punt de referència

Identificar, classificar, jerarquitzar i valoritzar el patrimoni memorial de les comarques gironines per posicionar-lo com a oferta de referència dins el turisme cultural de les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona. Aquest és el principal objectiu de l'estudi Girona Terra Memorial, espais de memòria i turisme a les comarques gironines, realitzat pels investigadors David González i Ferran Riera, exestudiants del Màster en Turisme Cultural de la Universitat de Girona (UdG).

El treball configura una xarxa d'espais de memòria integrat per una trentena de llocs i encapçalada pel Museu de l'Exili (MUME). L’inventari inclou llocs de pas, masies, castells, municipis, refugis, búnquers, camps d’aviació, cementiris i escoles, entre d’altres. Estan ubicats principalment de la franja fronterera, i n'hi ha diversos de la Jonquera, Agullana, Cantallops o la Vajol.

Girona Terra Memorial presenta propostes de valorització com la reactivació del Memorial Democràtic, la creació d’un relat "turistitzat", la creació d’una marca, materials documentals i de difusió, la millora del posicionament, i una gestió integral del turisme de memòria.

Aquesta publicació és el resultat del Premi de recerca i investigació turística Yvette Barbaza de l’any 2016, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona. La podeu consultar íntegrament fent clic AQUÍ.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article