El Centre de Serveis d'Agullana celebra el seu vuitè aniversari

L'antic asil Gomis va reobrir com a centre de dia per a la gent gran el 17 de gener del 2011

per Redacció

Agullana, Vida social

| Infojonquera

El Centre de Serveis per a gent gran d'Agullana està d'aniversari. Aquest mes de gener ha fet 8 anys que va obrir les portes. Més concretament, l'equipament es va posar en funcionament el 17 de gener del 2011, i d'aleshores ençà no ha cessat l'activitat. Segons els responsables del mateix centre, "han estat vuit anys plens de de riures, anècdotes, histories, descobriments de persones i famílies, confidències i, somriures".

El centre, que ocupa la part central de l'Asil Gomis (construït a principis del segle XX), està destinat a la gent gran o amb alguna discapacitat d'Agullana, la Jonquera i rodalies. stà gestionat per l'entitat Sumar, té un total de 24 places i ofereix tant estades diürnes per als usuaris freqüents com serveis addicionals per a altres veïns que se'n vulguin beneficiar.

Més concretament, el centre disposa d'un espai de recepció i despatxos; una sala d'estar i activitats de lleure de 1200 m2 oberta cap a una terrassa orientada a llevant i acompanyada d'una sala interior de descans i repòs; una sala de rehabilitació amb dos banys geriàtrics i tres saletes o despatxos d'atenció personalitzada aptes per a infermeria, medicina, podologia i perruqeria; una sala-menjador de 50 m2 que inclou un office adaptat per a servei de càtering; serveis annexos amb bugaderia i magatzem net, vestidor de personal i lavabos adaptats, i un magatzem general amb accés independent des de l'exterior. 

A més, coincidint amb aquest vuitè aniversari, actualment l'Ajuntament d'Agullana també està arranjant la nau lateral de l'asil, que fins ara estava buida i s'havia començat a deteriorar. Tal com va avançar Infojonquera, les obres permetran arranjar tot l'espai, incloent-hi les finestres i el terra. I durant aquest 2019 l'Ajuntament té previst impulsar un procés participatiu perquè els veïns del municipi decideixin quin ús volen donar a l'espai. 

 

La inauguració va ser multitudinària (imatge d'arxiu)
Un grup d'usuaris va i treballadores bufar les espelmes
Un grup d'usuaris va i treballadores bufar les espelmes
Un grup d'usuaris va i treballadores bufar les espelmes
Un grup d'usuaris va i treballadores bufar les espelmes

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article