Demà a les 12 h es constituïran els nous Ajuntaments

Si no hi ha cap canvi d'última hora, Sònia Martínez tornarà a ser investida alcaldessa amb el suport del PSC, que formarà govern amb Junts

per Redacció

Agullana, Cantallops, Política

Dimecres es va celebrar l'últim ple del mandat
Dimecres es va celebrar l'últim ple del mandat | Falgués Fotografia

Disset dies després de les eleccions del 26-M, demà al matí es constituïran els nous ajuntaments de la Jonquera, Agullana i Cantallops. En unes sessions plenàries convocades (per llei) a les 12 h, els nous regidors prendran possessió del càrrec, i posteriorment votaran un alcalde o alcaldessa.

Més concretament, les sessions començaran amb la formació de la mesa d'edat. Després es comprovaran les credencials, i es passarà al jurament o promesa i presa de possessió dels regidors. Acte seguit, la Corporació quedarà legalment constituïda i els diferents grups municipals anunciaran si presenten o no una candidatura a l'alcaldia. A partir d'aquí, els regidors votaran i s'investirà el nou batlle. I la sessió es tancarà amb la seva presa de possessió com a tal.

Si no hi ha cap novetat d'última hora, a la Jonquera tornarà a ser investida Sònia Martínez, que rebrà els vots dels cinc regidors de Junts per Catalunya i el del socialista Narcís Quintana, amb qui han reeditat el pacte de govern. I a Agullana i Cantallops ja se sap que els nous alcaldes seran Josep Jovell (Junts), que va obtenir la majoria absoluta, i Joan Sabartés (ERC), que governarà sense oposició.

 

Dimecres es va fer l'últim ple

Per tancar la legislatura actual, dimecres al vespre es va fer l'últim ple del mandat a la Jonquera. Va ser una sessió extraordinària amb un sol punt a l'ordre del dia -aprovar les darreres actes de la legislatura- que va servir per acomiadar els regidors que no continuaran: Joan Bella (Junts), Montse Martínez (ERC) i Miguel Ángel Botana (PP).

Dimecres es va celebrar l'últim ple del mandat
Dimecres es va celebrar l'últim ple del mandat

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article