Cares noves als ajuntaments de la Jonquera, Agullana i Cantallops

Infojonquera detalla la composició dels nous consistoris a l'espera dels plens d'investidura, previstos pel 16 de juny

per Redacció

Agullana, Cantallops, Política

Junts per la Jonquera mantindrà els cinc regidors
Junts per la Jonquera mantindrà els cinc regidors | Falgues Fotografia

Els resultats electorals d'ahir determinaran la composició dels nous ajuntaments, que es constituïran oficialment en els plens d'investidura previstos per al proper 16 de juny. A la Jonquera, l'estructura del consistori es mantindrà pràcticament igual que aquest mandat, tot i que hi haurà algunes cares noves. I malgrat que Junts per la Jonquera guanyés els comicis, no va obtenir la majoria absoluta i, per tant, les properes setmanes seran claus per decidir la governabilitat del municipi.

El nou Consistori estarà format per Sònia Martínez (JUNTS), Rafa Medinilla (JUNTS), Míriam Lanero (JUNTS), Jordi Picornell (JUNTS), Lluïsa Macias (JUNTS), Anna Pérez (ERC), Jaume Ricart (ERC), Joan Budó (ERC), Marta Collell (ERC), Luis Martín de Pozuelo (Cs) i Narcís Quintana (PSC).

A Agullana, en canvi, ja és pràcticament segur que el nou alcalde serà Josep Jovell, de Junts per Agullana i l'Estrada. I és que a no ser que la junta electoral dictamini el contrari (hi ha un empat en l'obtenció de l'últim regidor), la seva formació tindrà la majoria absoluta, amb quatre dels set regidors de l'Ajuntament. Completaran l'equip de govern Joan Reynal, Bàrbara Gamero Huertas i Josep Maria Viñas. I a l'oposició, hi haurà l'ara alcaldessa en funcions, Marina Gutés (ERC), Aline Marie Pagès (ERC) i Míriam Lladós (La Llista).

Pel que fa a Cantallops, l'actual alcalde, Joan Sabartés, ho tindrà encara més fàcil, ja que la seva ERC s'ha fet amb els set regidors, i ha deixat el PSC fora de l'Ajuntament. A part de Sabartés, també formaran part del nou Ajuntament Josep Campsolinas, Vanessa Valls, Josep Romea, Carla Farré, David Molas i Francesc Xavier Rebollo.

ERC tindrà quatre regidors a la Jonquera
El PSC tindrà un regidor a la Jonquera

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article