Incendi al Portús

L'incendi afecta una massa boscosa delimitada per l'autopista AP7 i la carretera N2

per Redacció

El Portús

Imatge aèria de l'incendi del Portús de fa uns minuts
Imatge aèria de l'incendi del Portús de fa uns minuts | Bombers de la Generalitat de Catalunya

Pocs minuts després de les 5 de la tarda ha començat un incendi al Portús. Segons fonts locals l'incendi ha començat darrere el supermercat Frontera del nucli comercial del Portús, a tocar de l'AP7, que en aquest tram passa molt propera al nucli esmentat. El foc està cremant matolls i alzines sureres.

En aquests moments afecta la circulació de l'autopista en sentit sud i a la N-II en sentit nord. S'han tancat els accessos 1 (duana) i 2 (jonquera sud) de l'Ap7 al seu pas per la Jonquera.

S'hi han desplaçat diversos vehicles de bombers de la Generalitat de Catalunya, de la Catalunya del Nord i fins a 4 mitjans aeris (2 avions i 2 helicòpters).

Les condicions meteorològiques no són les millors per a les tasques d'extinció (humitat per sota del 30%, vent per sobre dels 30 km/h i temperatures per sobre els 30 graus) , però tot i això el foc no estaria fora de control i no es descarta que pogués entrar en fase de control aviat, segons testimonis locals.

L'incendi ha començat en una zona molt propera al que també es va iniciar al Portús l'any 2012. En aquella ocasió va ser en un aparcament i provocat per una burilla. De moment es desconeixen les causes d'aquest foc.

 

Darrera hora

Actualitzat a les 18.43 hores: missatge dels bombers via twitter a les 18.14: Foc controlat

L'incendi des dela carretera N-2
Primeres imatges de l'incendi de la Jonquera, localitzat al Portús, circulant per xarxes socials de la Jonquera
Primeres imatges de l'incendi de la Jonquera, localitzat al Portús, circulant per xarxes socials de la Jonquera
Així es veu l'incendi des de la mateixa Ap7

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article