La Jonquera recull més de cinquanta propostes durant la primera fase dels Pressupostos Participatius

Ara se sotmetran a un crivatge tècnic que determinarà els projectes que passen al Fòrumn Ciutadà de Priorització previst per després de les eleccions municipals

per Redacció

Política

Imatge promocional de la campanya
Imatge promocional de la campanya | Ajuntament de la Jonquera

L'Ajuntament de la Jonquera va tancar el passat 15 d'abril la primera fase del projecte de Pressupostos Participatius, que consisteix en la recollida de propostes i idees de futur per part de la ciutadania. En total, a través dels dos canals establerts per a la presentació de projectes (el presencial i el telemàtic), s'han recollit fins a 56 propostes de diferents àmbits i abastos.

Un cop tancat el període de presentació de propostes, el següent pas és el filtrat tècnic dels projectes recollits a fi de determinar quants d'ells compleixen amb els requisits establerts en les bases del procés i, per tant, poden passar al Fòrum Ciutadà de Priorització, que servirà per seleccionar els projectes finalistes que seran sotmesos a la votació final. El Fòrum Ciutadà, que estarà obert a l'assistència de tots els veïns i veïnes del municipi majors de 16 anys, es durà a terme en una data encara per determinar, però que ja se sap que serà després de les eleccions municipals del 26 de maig.

Entre els criteris que utilitzaran els serveis tècnics municipals per valorar quines de les 56 propostes passen a la següent fase destaquen, entre d'altres, la necessitat que siguin projectes de competència municipal, que no superin els 100.000 euros sotmesos a discussió, i la seva viabilitat jurídica i tècnica.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article