L'Ajuntament dona llum verda a la reforma del parc d'en Lloveras, que es podria enllestir en deu setmanes

El projecte, ideat a partir de les propostes que va presentar el Consell d'Infants municipal, divideix el recinte en sis zones d'activitats diferenciades i pensades per a totes les edat

per Redacció

Política, Urbanisme

El parc inclourà espais per al lleure, jocs infantils i mobiliari nou
El parc inclourà espais per al lleure, jocs infantils i mobiliari nou | Infojonquera

L'Ajuntament de la Jonquera ha aprovat definitivament el projecte de reforma del parc d’en Lloveras, una de les actuacions urbanístiques més destacades d'aquest mandat, impulsada per resoldre el progressiu procés de degradació que estava patint aquesta important àrea recreativa del municipi.

El projecte que finalment es tirarà endavant és fruit de les propostes formulades per l’alumnat de l’escola Josep Peñuelas del Río en el marc del Consell d’Infants. Entre altres coses, els menors van proposar construir nous espais per al lleure (com una pista esportiva), actualitzar els jocs infantils, renovar-ne els accessos i paviments, i instal·lar-hi mobiliari urbà nou.

En aquest sentit, la proposta -que va ser elevada a l'últim ple i aprovada pel Consistori municipal- preveu reorganitzar el parc en sis zones diferents d’activitat, agrupades per edats. Hi haurà una zona de jocs infantils per a menors d'entre 6 i12 anys, una zona esportiva per a adolescents d'entre 13 i 20 anys, una zona WiFi per a joves d'entre 18 i 25 anys, una zona de pícnic, una zona d'activitat per a persones grans (d'entre 60 i 80 anys) i, per últim, una zona de pas amb espais d'estar (per a totes les edats).

L'Ajuntament calcula que els treballs, amb un pressupost de 169.998,60 euros, podrien estar acabats en un termini de deu setmanes. L'alcaldessa, Sònia Martínez, explica: “Aquest parc emblemàtic necessitava una renovació. La nostra voluntat és convertir el recinte en un veritable espai neuràlgic de trobada, joc i oci a l’aire lliure. I gràcies a la implicació del Consell d’Infants, hem aprovat un projecte que s’adequa bé a les necessitats reals de la gent”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article