El carrer Major, reobert al trànsit des de divendres

Els carrers del casc antic recuperen els sentits de circulació habituals després de vuit mesos invertits

per Redacció

Urbanisme

El vial ofereix una imatge completament remodelada
El vial ofereix una imatge completament remodelada | Falgues Fotografia

Vuit mesos després que comencessin les obres, el carrer Major de la Jonquera -ara ja completament reformat- es va reobrir al trànsit rodat el divendres a la tarda. Tal com va avançar Infojonquera, per la Festa Major les obres ja estaven pràcticament acabades i els veïns ja van poder circular a peu pel vial i comprovar-ne la nova imatge. Però els operaris encara hi havien d'acabar d'instal·lar el mobiliari urbà i la il·luminació, així com enllestir la xarxa de clavegueram. Ara, però, els treballs ja estan completament acabats, i aquest cap de setmana els vehicles ja han pogut tornar a circular pel carrer principal de la Jonquera. 

El projecte, que s'ha centrat en el tram comprès entre el dispensari i la plaça Àrias Comellas, tenia un doble objectiu: d’una banda, reactivar i dinamitzar el carrer tant socialment com econòmicament; i de l’altra, potenciar i garantir la mobilitat, l’accessibilitat i la seguretat de la via. A més, també s’han aprofitat les noves rases per fer-hi passar tot el cablejat que ha permès fer arribar la fibra òptica al municipi.

Amb la reobertura al trànsit del carrer Major, aquest cap de setmana també s'ha recuperat els sentits de circulació habituals de tots els carrers de la vila: per anar cap al nord els vehicles poden circular pel carrer Major i per anar cap al sud, pel Molí d'en Bosch (el que passa pel costat del parc d'en Lloveras), o per l'Alzines i el Sant Miquel.

Bonificacions

Paral·lelament, les ordenances fiscals del 2019 potenciaran l'obertura de nous establiments a l'entorn del carrer Major. I és que tal com ja va avançar Infojonquera, l'Ajuntament bonificarà un 95% de les llicències per obrir negocis nous al casc antic del municipi.

El vial ofereix una imatge completament remodelada

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article