Enquestes

Creus que seria viable una estació del TGV a la Jonquera?

L'estació del TGV aTardienta (1.000 habitants) és en unramalde la línia queuneixMadrid ambBarcelonaique,a l'alturade Saragossa,esdesviaperassolirOsca.Només laconstrucciód'aquesttram,de 80quilòmetres,on a mésl'AVEquedallunyde poder assolirla sevamàximavelocitatpermotiustècnicside seguretat,va costarel 2003mésde 221 milionsd'euros. Sisestacionsde la líniad'altavelocitat de l'Estat espanyol van registrardurant 2010menys de 700usuarisal dia,entreviatgersivisitants. Molts dies no s'arriba als 15 passatgers que poden fer ús d'aquesta estació.
El 2011 es va tancar el servei de tren d'alta velocitat entre Conca, Ciudad Real i Toledo perquè en alguns trajectes només hi viatjaven 8 passatgers.
Per contra a la Jonquera, només pel volum de població i de visitants és gairebé segur que hi hauria força més moviment. Ha arribat l'hora de reclamar una estació per la Jonquera?

61 vots

L'Ajuntament ha de fer tancar el "Paradise"?

L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, ha anunciat que l'ajuntament iniciarà "les actuacions necessàries" per intentar tancar "definitivament" el macroprostíbul Paradise, que la matinada de diumenge 23 de desembre va haver de ser desallotjat per la presència d'un cotxe amb explosius. Martínez considera que episodis com aquest "perjudiquen greument la imatge de la localitat".
Martínez ha avançat que, després de les festes de Nadal, es reunirà amb el Departament d'Interior per estudiar quines accions es poden dur a terme per tancar el bordell.

 • Sí, encara que tingui tots els permisos en regla i la indemnització sigui cara 63%, 50 vots

  63%
 • No, és un negoci amparat per la Llei i compleix amb tot el que se li ha demanat 34%, 27 vots

  34%
 • Tant se me'n dóna 3%, 2 vots

  3%

79 vots

On faras les compres de Nadal?

La Jonquera i el Portús tenen un gran nombre de botigues de moda i establiments comercials (electrònica, electrodomèstics, menjars, etc) que venen productes de tot tipus, també relacionats amb les compres típiques d'aquestes dates. Però sovint els jonquerencs realitzen les compres fora de la Jonquera. Saber on, i en quin percentatge, és el que es vol saber amb aquesta enquesta a les portes del Nadal.

 • Tant si és roba com menjars típics o electrònica i similars, a la Jonquera i el Portús 10%, 9 vots

  10%
 • A Figueres i Girona majoritàriament 48%, 41 vots

  48%
 • Gairebé tot ja ho compro per internet, a botigues online 5%, 4 vots

  5%
 • Sobre la marxa i segons necessitats 37%, 32 vots

  37%

86 vots

S'hauria de promoure l'elecció d'una "Pubilla" i un "Hereu" de la Jonquera?

Cada any molts pobles de Catalunya trien un Hereu i una Pubilla, en una activitat festiva i popular en el marc d'alguna festa local. I cada any els escollits de cada població competeixen entre ells per ser proclamats "Pubilla i Hereu" de Catalunya amb les corresponents Dames i Fadrins. Perquè aquesta tradició tant catalana no es fa també a la Jonquera?
La institució de l’hereu únic es va imposar a Catalunya i es va estendre entre la pagesia situada en els masos que s’identificava amb els remences de la Catalunya Vella. La institució de l’hereu tenia per funció no solament garantir la impartibilitat, sinó, sobretot, designar el futur hereu mentre encara vivien els pares (o en algunes ocasions oncles sense fills) i establir així unes normes de convivència; va institucionalitzar una forma de vida que permetia que els pares ancians estiguéssin els darrers anys de la seva vida sota la protecció de l’hereu. Per altra banda també es garantia la ocupació permanent dels masos i el relleu generacional. Poc a poc sembla que la institució de l’hereu es va imposar entre altres gurps socials. A la Catalunya Central, a l’entorn del segle XVIII, aquesta institució es va utilitzar per totes les famílies fins i tot en medis urbans.

 • Sí, són tradicions que ajuden a fer poble 69%, 49 vots

  69%
 • No, són costums del passat 21%, 15 vots

  21%
 • En tot cas cal posar-se al dia i escollir una "Miss Jonquera" 10%, 7 vots

  10%

71 vots

Creus que el Govern espanyol prohibirà el referèndum sobre un futur Estat català independent?

Si a les eleccions del proper 25-N guanyen per majoria absoluta les opcions partidàries de convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya, en un termini no superior als 4 anys hi ha el compromís de convocar l'esmentat referèndum. Però el Govern espanyol no n'és partidari i assegura que en tot cas s'hauria de convocar a través del sistema que regula la Constitució Espanyola. Aquest sistema és rebutjat per la majoria dels partits catalans ja que no seria un referèndum per ser votat només a Catalunya i caldria que hi votessin tots els espanyols.

 • Sí, és segur que intentarà prohibir-lo 79%, 41 vots

  79%
 • No, hi posarà totes les facilitats 8%, 4 vots

  8%
 • Acabaran fent el que suggereixi la UE 13%, 7 vots

  13%

52 vots

A quin partit votaràs a les eleccions del 25-N?

Amb la cursa electoral del 25N també ha començat la cursa de les enquestes. Aquest subgènere electoral viu, en aquesta convocatòria, un dels seus reptes més importants. Les eleccions es viuen en un clima quasi plebiscitari i mai hi havia hagut tantes formacions petites amb possibilitats reals d'entrar al Parlament català. Això provoca que les convencions sobre les que es basen les projeccions demoscòpiques siguin menys fiables que en escenaris més estables.
En una enquesta no és el mateix demanar a “A qui votaria vostè?”, que "Quin partit creus que guanayarà el 25-N?
Iniciem una tanda d'enquestes que procurarem que siguin setmanals i per tant cada setmana canviarem la pregunta. Per això també demanarem als lectors de l'Infojonquera.cat quin creuen que serà el resultat de les eleccions del 25-N a la Jonquera. I ho fem així perque a les darreres eleccions hi han hagut resultats molt ajustats entre CIU i PP com a primera força i ERC i PSC com a segona. Però ara l'escenari polític, ha canviat molt i cadascuna de les eleccions els resultats varien molt en funció dela conjuntura.

 • CIU 41%, 47 vots

  41%
 • ERC 18%, 21 vots

  18%
 • PSC-PSOE 1%, 1 vots

  1%
 • PP 4%, 4 vots

  4%
 • ICV 2%, 2 vots

  2%
 • SI 2%, 2 vots

  2%
 • C'S 2%, 2 vots

  2%
 • PxC 16%, 18 vots

  16%
 • CUP 15%, 17 vots

  15%

114 vots

Els comentaris dels lectors a Infojonquera han de rebre algun tipus de filtre?

Darrerament alguns lectors i col·laboradors del diari digital han constatat la necessitat de moderar els missatges dels lectors abans de ser publicats. Això suposaria però, molta feina i constància per als editors del diari digital, una qüestió difícial en un moment en que els recursos són escassos. Què n'opinen els lectors?

 • No, sempre que vagin degudament signats amb noms verídics o haver facilitat una adreça e-mail vàlida 23%, 8 vots

  23%
 • Sí, perquè tot i estar identificats només haurien d’opinar de temes de la Jonquera i cal filtrar els que no ho siguin 26%, 9 vots

  26%
 • Un filtre pot esdevenir una censura que atempta contra la llibertat d’expressió i només s’han d’eliminar o moderar els ofensius o insultants 51%, 18 vots

  51%

35 vots

Si Catalunya esdevé finalment un estat independent, que creus que passarà a la Jonquera?

La UE admet per primer cop la possible "secessió" de Catalunya Barroso diu que s'hauria de negociar "dintre de l'ordenament jurídic internacional".

El president de la Comissió Europea (UE), José Manuel Durao Barrosso, ha assenyalat que la independència de Catalunya s'hauria de resoldre en el marc legal internacional. Fins ara, l'organisme europeu al·legava que aquest assumpte era un afer intern de l'Estat espanyol. El dirigent europeu ha assenyalat que "en l'hipotètic cas de secessió d'una part d'un Estat membre, la solució hauria de trobar-se i negociar-se dintre de l'ordenament jurídic internacional". "Qualsevol altra consideració relacionada amb les conseqüències de tal cas seria de naturalesa conjectural", ha afegit. Davant aquesta possibilitat, cada cop més probable, la pregunta què cal fer-se des de la Jonquera és: que passarà amb el nostre municipi? • Catalunya seria expulsada de l'Euro, es crearia una nova moneda devaluada i la Jonquera seria encara molt més competitiva 11%, 5 vots

  11%
 • Continuaríem a l'euro però al pujar el nivell de vida de tot Catalunya, deixarem de ser competitius respecte a l'Estat francès 42%, 19 vots

  42%
 • Continuarà siguent sempre un municipi fronterer i per tant no hi hauria canvis 42%, 19 vots

  42%
 • Si la Catalunya del Nord tambè esdevé independent de l'Estat francès, i la frontera es trasllada, perdrem interés comercial 4%, 2 vots

  4%

45 vots

Com valores les tasques d'extinció de l'incendi de la Jonquera?

Molts comentaris i opinions en xarxes socials o en tertúlies de carrer encara busquen un culpable principal dels incendis. Tot just avui dilluns 30 de juliol s'han donat per acbades les tasques d'extinció del'incendi iniciat a la Jonquera. Com ho hem de valorar?

 • 1 - Excel·lent, sobretot tinguent en compte l'estat del bosc i la tramuntana 22%, 16 vots

  22%
 • 2 - Bè però millorable, sobretot a partir del dilluns 23 de juliol 11%, 8 vots

  11%
 • 3 - Regular, han tardat massa dies dies per extingir-lo completament 6%, 4 vots

  6%
 • 4 - No puc opinar, em falta informació 61%, 44 vots

  61%

72 vots

Com valores l'obertura de la comissaria de Mossos a la Jonquera?

 • Molt bè, amb més infraestructura policial i més presència al carrer hi haurà més seguretat 12%, 5 vots

  12%
 • Arriba tard, la situació està descontrolada i els efectes positius trigaran a veure's 7%, 3 vots

  7%
 • No servirà de res si a la vegada no canviem les lleis i el model de societat 41%, 17 vots

  41%
 • Millorarà la imatge del municipi i tindrà un efecte dissuassori sobre els delinqüents 39%, 16 vots

  39%

41 vots